Recepte

Medus kūka

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
ilgāk par 2 h
6 personām
Anna Panna

Autors: Anna Panna

Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi un raidījumu “Gatavo 3”, pasakot pa kādam mīļam vārdam savām “draudzenēm” kūkām, makarūniem vai kapkeikiem. Anna neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.

Sastāvdaļas

  • 2 lielas olas
  • 4 ēdamkarotes medus
  • 180 g cukura
  • 120 g sviesta
  • 1 šķipsniņa smalkā sāls
  • 1 tējkarote sodas
  • 1 ēdamkarote ābolu etiķa
  • 450–500 g miltu

Krēmam

  • 800 ml skābā krējuma (vismaz 25%)
  • 100 g brūnā cukura
  • 1 ēdamkarote medus

Pagatavošana

  1. Olas, cukuru, medu un sviestu liek karstumizturīgā bļodā, un ūdens peldē visu izkausē.
  2. Kad sviests un cukura graudiņi ir izkusuši, bļodu ņemt nost no karstuma.
  3. Atsevišķā mazā trauciņā sajauc sāli, sodu un etiķi. Samaisa un lej klāt sviesta masai. Pievieno miltus. Ar koka vai silikona lāpstiņu miltus iemīca mīklā. Kad sastāvdaļas rūpīgi samīcītas kopā, bļodai pārklāj pārtikas plēvi, un to liek uz 30 minūtēm ledusskapī.
  4. Tikmēr sakarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai (bez ventilatora). Cepamās pannas noklāj ar cepamo papīru. Lai sagatavotu šablonu, no papīra vai kartona izgriež apli 20 cm diametrā. Var izmantot arī šķīvi vai citu līdzīga izmēra vai formas priekšmetu.
  5. Pēc 30 minūtēm mīklu ņem ārā no ledusskapja un sadala 8 vienādās daļās. Galdu viegli apbirdina ar miltiem, lai mīkla nepielīp. Katru daļu izrullē un izgriež apļus.
  6. Mīklas apļus liek uz pannas un cep krāsnī 5–6 minūtes, līdz tie ir ieguvuši zeltaini brūnu nokrāsu.
  7. Pēc cepšanas atdzesē uz plakanas virsmas.
  8. Pagatavo krēmu. Medu, cukuru un krējumu liek bļodā un puto, līdz krēms kļuvis pufīgs un gaisīgs.
  9. Lai sasmērētu kūku, ņem pirmo plāksni un liek uz šķīvja, uz kura pasniegs kūku. Tai pa virsu klāj krēmu. Tā citu virs citas saliek visas plāksnes. Gan malas, gan virspusi noklāj ar krēmu.
  10. Kūku liek ledusskapī nostāvēties un ievilkties vismaz 2 stundas.

 

1. pagatavošanas solis
1. – olu, sviesta un medus kausēšana

Olas, cukuru, medu un sviestu liek karstumizturīgā bļodā, un ūdens peldē visu izkausē. Kad sviests un cukura graudiņi ir izkusuši, bļodu ņemt nost no karstuma.

2. pagatavošanas solis
2. – miklas micisana

Atsevišķā mazā trauciņā sajauc sāli, sodu un etiķi. Samaisa un lej klāt sviesta masai. Pievieno miltus. Ar koka vai silikona lāpstiņu miltus iemīca mīklā. Kad sastāvdaļas rūpīgi samīcītas kopā, bļodai pārklāj pārtikas plēvi, un to liek uz 30 minūtēm ledusskapī.

Tikmēr sakarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai (bez ventilatora). Cepamās pannas noklāj ar cepamo papīru. Lai sagatavotu šablonu, no papīra vai kartona izgriež apli 20 cm diametrā. Var izmantot arī šķīvi vai citu līdzīga izmēra vai formas priekšmetu.

3. pagatavošanas solis
3. -formas izgriešana

Pēc 30 minūtēm mīklu ņem ārā no ledusskapja un sadala 8 vienādās daļās. Galdu viegli apbirdina ar miltiem, lai mīkla nepielīp. Katru daļu izrullē un izgriež apļus.

Mīklas apļus liek uz pannas un cep krāsnī 5–6 minūtes, līdz tie ir ieguvuši zeltaini brūnu nokrāsu. Pēc cepšanas atdzesē uz plakanas virsmas.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pagatavo krēmu. Medu, cukuru un krējumu liek bļodā un puto, līdz krēms kļuvis pufīgs un gaisīgs.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lai sasmērētu kūku, ņem pirmo plāksni un liek uz šķīvja, uz kura pasniegs kūku. Tai pa virsu klāj krēmu. Tā citu virs citas saliek visas plāksnes. Gan malas, gan virspusi noklāj ar krēmu.

6. pagatavošanas solis
6I7A4118_resize

Kūku liek ledusskapī nostāvēties un ievilkties vismaz 2 stundas.

Komentāri:

  • Lelde says:

    Paldies! Sanāca ļoti ļoti ļoti garšīga. Tik saldā – kā radīta Valentīndienai 🙂

  • Anda says:

    Paldies par vakara odziņu ģimenes ballītei – kūka izdevās fantastiska un garšoja lieliski!!! 🙂

  • Luīze says:

    Paldies par recepti! Izdevās ļoti garšīga. Pamēģināju arī no bezglutēna miltiem.

  • santa says:

    Kuka sanaca garda, tacu pasausa. Krems likas parak skidrs un teceja nost, ipashi nekas nesasucas tortes biskvitos.

  • Zane says:

    Mīļš paldies par recepti, kūka sanāca garda jo garda, garšo gan latviešiem, gan spāņiem!:)

  • Aiga says:

    Sanāca gardi, jau ar pirmo mēğinājumu!:)
    P.s. vai bez olām arī izdotos?
    Ja tās aizvietotu ar banānu!?

  • Līga says:

    Kādam mērķim ir paredzēts ābolu etiķis?

    Paldies

Jūsu komentārs: