Recepte

Medus un sinepju ļuļa kebabi

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
3 personām
Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

  • 500 g maltas jēra gaļas
  • ½ tējkarotes malta kumīna
  • ½ tējkarotes malta koriandra
  • 1 ēdamkarote sakapātas kinzas (pēc izvēles)
  • 2 ēdamkarotes angļu sinepju
  • 1 ēdamkarote medus
  • ½ apelsīna
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 1 sarkanais sīpols

Pagatavošana

  1. Sīpolu, ķiplokus un kinzu smalki sakapā.
  2. Maltajai gaļai pievieno sakapātās sastāvdaļas, medu, sinepes, kumīnu, koriandru, miziņu un sulu no ½ apelsīna.
  3. Masu kārtīgi samīca, ļaujot sajaukties visām sastāvdaļām.
  4. Gaļu novieto uz 20 minūtēm ledusskapī, lai to būtu vieglāk veidot.
  5. Uz koka irbulīšiem no iegūtās masas veido garenas desiņas.
  6. Liek līdz 185 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī vai uz grila un cep ~ 10–15 minūtes, līdz kebabi kļuvuši zeltaini.
  7. Pasniedz kopā ar lavašu un svaigiem salātiem.

Komentāri:

Jūsu komentārs: