Recepte

Meksikāņu uzkodas – quesadillas

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
4 personām

Galvenā sastāvdaļa šajā plācenītī ir siers. Pārējais viss ir variācijas – vistas vai liellopu gaļa, dažādi dārzeņi, garšaugi un mērces… Mūsu variācija – ar krāsainām saldajām paprikām un zaļumiem.

Juste Ševaraikiene

Autors: Juste Ševaraikiene

Pēc tautības ir lietuviete. Viņai patīk eksperimentēt ar neierasto un izmēģināt arī sarežģītākas lietas.

Sastāvdaļas

  • 8 tortiljas
  • 150–200 g rīvēta Holandes vai Čedaras siera
  • 3 paprikas – sarkana, dzeltena un zaļa
  • 1 sauja zaļumu – pētersīļi, lociņi
  • sāls un svaigi malti melnie pipari
  • olīveļļa
  • 3–4 daiviņas ķiploku

Pagatavošana

  1. Paprikas attīra no sēklām un sagriež strēmelītēs.Zaļumus smalki sakapā. Ķiploka daiviņas notīra un arī smalki sakapā.
  2. Pannā sakarsē nedaudz olīveļļas un viegli apcep paprikas strēmelītes.
  3. Pašās cepšanas beigās pievieno ķiplokus un zaļumus. Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Pacep visu vēl 2 minūtes.
  4. Sakarsē citu pannu, kas ir tortiljas “pankūkas” izmērā, un iesmērē ar nedaudz olīveļļas. Tad uz pannas liek tortilju, uz tās – saceptos dārzeņus un bagātīgi pārber pāri sieru. Visu pārsedz ar otru tortilju. Noslogošanai virsū uzliek katlu, un cep uz mērenas liesmas ~ 2 minūtes. Tad katlu noņem, pildīto plāceni apgriež, atkal liek virsū katlu un pacep vēl ~ 2 minūtes.
  5. Šādi sacep atlikušās tortiljas. Pasniedz, sagrieztu šķēlēs kā uzkodu vai vieglu vakariņu ēdienu.
1. pagatavošanas solis
Tortiljas_1

Paprikas attīra no sēklām un sagriež strēmelītēs.Zaļumus smalki sakapā. Ķiploka daiviņas notīra un arī smalki sakapā.

2. pagatavošanas solis
Tortiljas_2

Pannā sakarsē nedaudz olīveļļas un viegli apcep paprikas strēmelītes.

3. pagatavošanas solis
Tortiljas_3

Pašās cepšanas beigās pievieno ķiplokus un zaļumus. Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Pacep visu vēl 2 minūtes.

4. pagatavošanas solis
Tortiljas_4.1

Sakarsē citu pannu, kas ir tortiljas “pankūkas” izmērā, un iesmērē ar nedaudz olīveļļas. Tad uz pannas liek tortilju, uz tās – saceptos dārzeņus un bagātīgi pārber pāri sieru. Visu pārsedz ar otru tortilju. Noslogošanai virsū uzliek katlu, un cep uz mērenas liesmas ~ 2 minūtes. Tad katlu noņem, pildīto plāceni apgriež, atkal liek virsū katlu un pacep vēl ~ 2 minūtes.

5. pagatavošanas solis
Tortiljas_4.2

Šādi sacep atlikušās tortiljas. Pasniedz, sagrieztu šķēlēs kā uzkodu vai vieglu vakariņu ēdienu.

Komentāri:

Jūsu komentārs: