Recepte

Melleņu klimpas

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
6 personām

Mellenes krāso ne tikai rokas ogu lasītājiem un mutes to ēdājiem. Mellenes lillā nokrāso pilnīgi visu savā ceļā – arī gaišās, gaisīgās olu klimpas.

Šis ir klasisks saldais ēdiens, ko ir grēks pašā vasaras viducī neizmēģināt – saldskāba, tumši lillā melleņu zupa, kurā kā draudīgi mākonīši peld tikpat lillā olu klimpas, bet klimpu pārkožot, tās viducis palicis dzeltens.

Inga Sunepa

Autors: Inga Sunepa

Inga ir mūsu muzikālā pavāre – triju bērnu mamma, talantīga čelliste, kas skaņu burvību spēj uzburt arī virtuvē. Inga atklāj, kā strādājošai sievietei savai triju bērnu ģimenei pagatavot pilnvērtīgu maltīti arī tad, kad naudas ir pavisam maz un ģimenes locekļu vēlmes nav vienotas.

Sastāvdaļas

Melleņu zupai:

  • 1 l svaigu vai saldētu melleņu
  • 1 l ūdens
  • 4 ēdamkarotes cukura

Klimpām:

  • 4 olas
  • 4 ēdamkarotes skāba krējuma
  • 4 ēdamkarotes cukura
  • 8 ēdamkarotes miltu

Pagatavošana

  1. Mellenes ieber katlā, pārlej ar ūdeni, pievieno cukuru un uzvāra. Uz mērenas uguns vāra 5-7 minūtes. Pagaršo. Ja zupa šķiet par skābu, tai pievieno vēl cukuru.
  2. Tikmēr sagatavo klimpu mīklu. Olas sakuļ ar krējumu un cukuru viendabīgā masā. Pa karotei pievieno miltus un katru reizi samaisa, kamēr izveidojas staipīga, ķepīga mīkla. Ir svarīgi, lai mīkla nebūtu par cietu, jo tad klimpas būs sausas. Tikpat svarīgi arī, lai mīkla nebūtu par šķidru, jo tad klimpas izšķīdīs.
  3. Ar aukstā ūdenī samitrinātu tējkaroti vienu pēc otras veido klimpas un laiž vārošajā melleņu zupā. Klimpas ir gatavas, kad tās uzpeld virspusē. Kad visas klimpas uzpeldējušas augšpusē, zupu noņem no uguns un mazliet atdzesē.
  4. Pasniedz galdā karstu vai aukstu. Abējādi garšo labi.

Komentāri:

Jūsu komentārs: