Recepte

Melleņu muss

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
ilgāk par 2 h
3 personām
Anna Panna

Autors: Anna Panna

Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi un raidījumu “Gatavo 3”, pasakot pa kādam mīļam vārdam savām “draudzenēm” kūkām, makarūniem vai kapkeikiem. Anna neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.

Sastāvdaļas

  • 200 ml saldā krējuma
  • 2 lauku olu baltumi
  • 100 g cukura
  • 50 ml ūdens
  • 100 g melleņu

Pagatavošana

  1. Pusi melleņu liek blenderī un sablendē. Otru pusi atstāj malā.
  2. Bļodā puto saldo krējumu, līdz tas kļuvis stingrs.
  3. Katliņā lej 50 ml ūdens kopā ar cukuru. Vāra, līdz cukurs izkusis un sācis burbuļot, un pēc tam vēl 5 minūtes uz vidēji lielas uguns.
  4. Atsevišķā bļodā puto olu baltumus. Kad olbaltums sāk jau turēt formu, lēnā strūkliņā pievieno sakarsēto cukuru, turpinot putot. Olbaltumu puto, līdz tas ir gandrīz atdzisis (5–10 minūtes).
  5. Gatavajam olbatumam pievieno sablendētās ogas un saputoto krējumu. Visu rūpīgi iecilā, līdz sastāvdaļas samaisījušās. Pilda sagatavotos trauciņos un liek nostāvēties ledusskapī uz vismaz 3 stundām, vēlams – uz nakti.
  6. Pirms pasniegšanas izrotā ar atliktajām odziņām.

Komentāri:

Jūsu komentārs: