Recepte

Melleņu un laima tējas kūkas

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 2 h
10 personām

Ko vajag vairāk – kūkas vai krēma? Kā nu kuram, jo abi gardi!

Līva Vilnīte

Autors: Līva Vilnīte

Mūsu autoru pulkā Līva pārstāv jauniešu galu, kam vienmēr ir vairāk prieka ķēpāties ar noformējumu, knifiņiem, kuri vairāk gatavi eksperimentēt.

Sastāvdaļas

  • 300 g melleņu
  • 3 laimi
  • 100 g sviesta
  • 100 g cukura
  • 250 g miltu
  • 2 olas
  • 2 vidēji burkāni
  • 3 tējkarotes vaniļas cukura
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 360 g svaigā krēmsiera vai Maskarpones siera
  • 4 ēdamkarotes pūdercukura
  • mafinu papīra bruncīši

Pagatavošana

  1. Olas saputo ar cukuru un sviestu. Pievieno vaniļas cukuru. 1 laimam norīvē miziņu un izspiež sulu, pievieno mīklai.
  2. Burkānus nomizo, smalki sarīvē un iemaisa mīklā.
  3. Miltus sajauc kopā ar cepamo pulveri un arī pievieno mīklai. Mīklai vajadzētu būt biezai, bet lejamas konsistences. Vajadzības gadījumā var pievienot līdz pusglāzei ūdens vai burkānu sulas.
  4. Mīklu liek papīra formiņās. Katrā kūciņā iesprauž 6–7 mellenes. Liek cepties 180 °C grādu temperatūrā ~ 20 minūtes, līdz kūciņas ir zeltaini brūnas.
  5. Pagatavo krēmu: svaigo sieru samaisa kopā ar 1 laima sulu un no 2 laimiem norīvētas miziņas. Pievieno pūdercukuru.
  6. Atdzisušās kūciņas dekorē ar bagātīgu krēma cepuri. Katras cepures spicītē uzliek pa mellenei.
1. pagatavošanas solis
Mafini_1

Olas saputo ar cukuru un sviestu. Pievieno vaniļas cukuru. 1 laimam norīvē miziņu un izspiež sulu, pievieno mīklai.

2. pagatavošanas solis
Mafini_2

Burkānus nomizo, smalki sarīvē un iemaisa mīklā.

3. pagatavošanas solis
Mafini_3

Miltus sajauc kopā ar cepamo pulveri un arī pievieno mīklai. Mīklai vajadzētu būt biezai, bet lejamas konsistences. Vajadzības gadījumā var pievienot līdz pusglāzei ūdens vai burkānu sulas.

4. pagatavošanas solis
Mafini_4

Mīklu liek papīra formiņās. Katrā kūciņā iesprauž 6–7 mellenes. Liek cepties 180 °C grādu temperatūrā ~ 20 minūtes, līdz kūciņas ir zeltaini brūnas.

5. pagatavošanas solis
Mafini_5

Pagatavo krēmu: svaigo sieru samaisa kopā ar 1 laima sulu un no 2 laimiem norīvētas miziņas. Pievieno pūdercukuru.

6. pagatavošanas solis
Mafini_6

Atdzisušās kūciņas dekorē ar bagātīgu krēma cepuri. Katras cepures spicītē uzliek pa mellenei.

Komentāri:

Jūsu komentārs: