Recepte

Meža zemeņu un grilētu dārzeņu salāti

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 30 min
3 personām
Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

  • 200 g meža zemeņu vai citu skābenu ogu
  • 150 g smalkas rukolas
  • 1 baklažāns
  • 1 cukīni
  • 1 citrons
  • 1 ķiploku daiviņa
  • 1 tējkarote medus
  • 100 g cietā tipa siera – smalki rīvēts
  • 2 ēdamkarotes eļļas
  • šķipsniņa sāls

Pagatavošana

  1. Baklažānu un cukīni nomazgā un sagriež nelielās daiviņās. No citrona norīvē miziņu un izspiež sulu. Ķiploku daiviņu nomizo un smalki sakapā.
  2. Pannā sakarsē eļļu un apcep dārzeņus no abām pusēm, pievieno citronu sulu un sāli. Pievieno ķiploku un pāris minūtes pasautē. Beigās pieliek medu un norīvēto citrona miziņu, ļauj garšām sajaukties. Ja gatavo brīvā dabā, dārzeņus var arī grilēt.
  3. Šķīvī kārto rukolas lapiņas, pāri liek dārzeņus. Visam pāri smalkā tērcītē pārlej medu. Pārber nedaudz cietā siera vai pasniedz to atsevišķi.
  4. Pārber ar meža zemenēm vai citām skābenām ogām.

Komentāri:

Jūsu komentārs: