Recepte

Mīlestības cepumi Valentīna dienai

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 2 h
8 personām

Par mīlestības cepumiem var saukt gandrīz jebkurus cepumus. Galvenais, lai tie būtu cepti ar mīlestību.

Liene Vilnīte

Autors: Liene Vilnīte

Mediju eksperte, žurnāla izdevēja, trīs bērnu mamma, parasti ļoti aizņemta, tāpēc par savu meistarstiķi uzskata ātri pagatavojamas receptes

Sastāvdaļas

  • 250 g pūdercukura
  • 140 g sviesta
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  • 550 g miltu
  • 2 olas
  • 4 ēdamkarotes piena
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • ½ tējkarote sāls
  • 200 g riekstu un kaltētu ķiršu (vai dzērveņu) maisījuma

Pagatavošana

  1. Bļodā ar koka karoti vai mikseri viendabīgā masā samaisa mīkstu sviestu un pūdercukuru.
  2. Pievieno olas, vaniļas cukuru un pienu. Visu samaisa.
  3. Mīklai pievieno sāli, miltus un cepamo pulveri.
  4. Mīklu mīca ar rokām. Sākumā tā ir ķepīga un līp pie rokām, bet, kad tā mīcīta pietiekami ilgi, veidojas plastiska masa.
  5. Mīcot vēl pieber žāvētos augļus un riekstus.
  6. Mīklu uz stundu ieliek ledusskapī, lai tā „atpūšas”.
  7. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180ºC un sagatavo cepamo plāti, tajā ieklājot cepamo papīru. Ar rokām veido cepumiņus un liek uz pannas. Cepumus var veidot dažādas formas. Mēs taisījām nelielus 0,5 cm biezus plācenīšus un pirksta resnuma „desiņas”. Dažādas formas cepumiem no vienas un tās pašas mīklas garša atšķirsies.
  8. Cepumus cep cepeškrāsnī 10- 15 minūtes, līdz cepumi kļūst gaiši zeltaini. Ja vēlas, lai virsma būtu spīdīga, to noziež ar sakultu olu.

 

Variācijas par tēmu:

Mīklai riekstus un žāvētos augļus varat aizstāt ar rīvētu citrona vai apelsīna miziņu, magoņu sēkliņām, kokosrieksta skaidiņām.

Ja mīklai pievienosiet 2 ēdamkarotes kakao, cepumiņi būs skaisti brūni.

1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bļodā ar koka karoti vai mikseri viendabīgā masā samaisa mīkstu sviestu un pūdercukuru.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno olas, vaniļas cukuru un pienu. Visu samaisa.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mīklai pievieno sāli, miltus un cepamo pulveri.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mīklu mīca ar rokām. Sākumā tā ir ķepīga un līp pie rokām, bet, kad tā mīcīta pietiekami ilgi, veidojas plastiska masa.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mīcot vēl pieber žāvētos augļus un riekstus.

Mīklu uz stundu ieliek ledusskapī, lai tā „atpūšas”.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180ºC un sagatavo cepamo plāti, tajā ieklājot cepamo papīru. Ar rokām veido cepumiņus un liek uz pannas. Cepumus var veidot dažādas formas. Mēs taisījām nelielus 0,5 cm biezus plācenīšus un pirksta resnuma „desiņas”. Dažādas formas cepumiem no vienas un tās pašas mīklas garša atšķirsies.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cepumus cep cepeškrāsnī 10- 15 minūtes, līdz cepumi kļūst gaiši zeltaini. Ja vēlas, lai virsma būtu spīdīga, to noziež ar sakultu olu.

Komentāri:

Jūsu komentārs: