Recepte

Milzu šokolādes cepumi ar cidoniju cukādēm un valriekstiem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
4 personām
Liene Vilnīte

Autors: Liene Vilnīte

Mediju eksperte, žurnāla izdevēja, trīs bērnu mamma, parasti ļoti aizņemta, tāpēc par savu meistarstiķi uzskata ātri pagatavojamas receptes

Sastāvdaļas

  • 180 g sviesta
  • 150 g Demarara cukura
  • 160 g miltu
  • 0,5 tējkarotes sāls
  • 2 olu dzeltenumi
  • 100 g tumšās šokolādes (70%)
  • 100 g cidoniju sukādes
  • 2 ēdamkarotes tumšā ruma vai brendija

Pagatavošana

  1. Sviestu saputo ar cukuru, līdz masa ir gaiša. Pievieno un izmaisa olu dzeltenumus, alkoholu un sāli.
  2. Pamazām iesijā un izmaisa miltus.
  3. Šokolādi salauž mazos gabaliņos. Valriekstus sakapā. Cidoniju sukādes sagriež mazākos gabaliņos. Visu pievieno un kārtīgi iemaisa mīklā.
  4. Uz cepamās plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, ar ēdamkaroti liek kārtīgas mīklas piciņas 5 cm attālumā citu no citas.
  5. Cep līdz 180 ⁰C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī ~ 15 minūtes. Atdzesē.

Komentāri:

  • ivo says:

    Vienreizēji! Paldies!

  • agnese says:

    nu un, kur , lūdzu, sastāvdaļās minēti valrieksti, kas parādās receptes aprakstā? izskatās, ka slavinošais komentārs laikam diezgan “falšs”.

Jūsu komentārs: