Recepte

Mini piparkūku siera kūkas

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
4 personām
Māra Pole

Autors: Māra Pole

Māra Pole, ēdienu un garšu entuziaste.

 

Sastāvdaļas

  • 500 g piparkūku mīklas
  • 200 g krēmsiera istabas temperatūrā
  • 200 g pūdercukura
  • 1 vaniļas pāksts
  • ½ tējkarotes kanēļa
  • milti
  • muskavado cukurs

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 ºC temperatūrai. Mafinu pannā izkārto sviestpapīra formiņas.
  2. No piparkūku mīklas izveido mazas bumbiņas, tās liek sagatavotajās formiņās.
  3. Katrā mīklas bumbiņā izveido bedrīti, izmantojot ar miltiem klātu karoti, mīklas ruļļa rokturi utt. Pannu liek ledusskapī uz 10 minūtēm. Kad mīkla sastingusi un vēsa, pannu liek krāsnī un cep 8–12 minūtes. Ņem ārā no krāsns, ļauj tām pilnībā atdzist.
  4. Krēmsieru saputo ar pūdercukuru, kanēli un sēkliņām no vaniļas pāksts. Masu pilda konditorejas maisiņā, tam nogriež galu, un siera masu pilda sagatavotajās piparkūku formiņās.
  5. Pannu liek krāsnī un cep vēl 5–7 minūtes. Atdzesē, pirms ņem ārā no pannas. Dekorē ar kanēli vai muskavado cukuru.

Komentāri:

Jūsu komentārs: