Recepte

Mundierī cepti kartupeļi ar žāvētas gaļas un biezpiena mērci

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
4 personām
Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 4 lieli kartupeļi
  • 200 g žāvētas gaļas
  • 200 g biezpiena
  • 1 sīpols
  • eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Kartupeļus nomazgā un ar asu nazi katrā kartupelī iedur pāris vietās. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 °C. Kartupeļus ietin folijā, liek cepeškrāsnī uz pannas un cep apmēram 1 stundu. Ja nav pieejama cepeškrāsns, kartupeļus vienkārši novāra ar visu mizu.
  2. Biezpiena–gaļas pildījumu gatavo tad, kad kartupeļi ir jau izcepušies.
  3. Sīpolu notīra un sagriež mazos gabaliņos. Gaļu sagriež mazos kubiņos.
  4. Uzkarsē pannā eļļu un liek cepties sīpolus un gaļu.
  5. Kad gaļa ir pacepta 2–3 minūtes un sīpoli ir kļuvuši zeltaini, pievieno biezpienu un samaisa. Pacep vēl apmēram 1 minūti. Nepieciešamības gadījumā pievieno sāli.
  6. Katrā kartupelī no augšpuses iegriež, iegriezumu mazliet paver vaļā, ar karoti izkasa nedaudz kartupeļu mīkstumu un samaisa to ar biezpiena–gaļas pildījumu.
  7. Ar karoti liek pildījumu kartupeļos. Pasniedz karstu.
  8. Pasniedzot kartupeļus, tos var papildināt ar sasmalcinātiem zaļumiem rīvētu sieru vai skābu krējumu.

Komentāri:

Jūsu komentārs: