Recepte

Nātru burgeri

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
ilgāk par 2 h
8 personām

Ja gribas ēst zaļumus, bet nātru nav, tās var aizstāt ar citiem zaļumiem – spinātiem vai zaļumu maisījumu ar rukolu un pētersīļiem, kas nu kuram dārzā aug vai tirgū atrodams. Noteikti iesaku pagatavot klāt kurkumas mērcīti – tas ir vienkārši, bet garšos ļoti aromātiski, atsvaidzinoši un dziļi.

Līva Kļaviņa

Autors: Līva Kļaviņa

“Labas garšas darbnīcu” saimniece ne tikai pazīst visu, kas aug Latvijas dabā, bet arī ir apguvusi dažādu kultūru virtuves un ēšanas paradumus un īpatnības. Līvas pētnieces gars izpaužas interesē par ķīmiju, kas palīdz viņai izprast ēst gatavošanas procesu dziļākā līmenī, kā arī viņas neremdināmajos labas garšas noslēpuma meklējumos. Viņa ļoti interesanti stāsta un rāda cilvēkiem, kā iemīlēt dārzeni, tādēļ bieži aicina uz nodarbībām savās garšu darbnīcās (vairāk www.garsasdarbnicas.lv) un nu Līvu redzēsiet arī raidījumā “Gatavo 3”.

Sastāvdaļas

  • 8 burgermaizītes
  • 100 g nātru
  • 2 ēdamkarotes sezama sēklu
  • 6 ēdamkarotes auzu pārslu
  • 1 ēdamkarote kumīna
  • 3 daiviņas ķiploku
  • 2 ēdamkarotes sojas mērces
  • 80 g kviešu miltu
  • 400 g noskalotu konservētu turku zirņu
  • 1 ola
  • 1 ēdamkarote eļļas

Mērcei

  • 300 g bezpiedevu jogurta
  • 1 tējkarote kurkumas
  • 1 daiviņa ķiploka

Piedevām

  • buntīte meža ķiploku jeb lakšu
  • salātlapas
  • marinēti gurķīši
  • svaigi tomāti
  • karamelizēti sīpoli (0,5 kg sarkano sīpolu)

Pagatavošana

  1. Nātres nomazgā un, uzliekot uz pannas ar vāku, pāris minūtes patvaicē. Ūdeni papildus pievienot nav nepieciešams.
  2. Blenderī liek auzu pārslas, sezama sēklas, ķiplokus, kumīnu, sojas mērci un visu sablendē. Tad pievieno nātres, eļļu un sablendē vēlreiz.
  3. Tālāk visas pārējās burgeru sastāvdaļas vai nu sablendē virtuves kombainā, vai turku zirņus saspaida ar kartupeļu stampu un visu samaisa bļodā. Blenderī miksējot, masa būs pārāk viendabīga un burgeriem trūks struktūras. Tad liek masu ledusskapī uz vismaz 2 stundām, lai tā labi turētos kopā.
  4. Tikmēr sagatavo mērci. Uz pannas sviestā vai eļļā 1 minūti apcep kurkumu un smalki sakapātu ķiploku. Tad izcepto garšvielu sviestu vai eļļu iemaisa grieķu jogurtā, pievienojot sāli pēc garšas.
  5. Sagatavo visas piedevas – tomātus un gurķus sagriež šķēlēs, ja ir vēlēšanās – sakaramelizē sīpolus. Nomazgā salātlapas.
  6. Kad burgeru masa pastāvējusi, veido plakanas kotletes un grilē vai cep uz pannas no abām pusēm, kamēr tās ir zeltaini brūnas.
  7. Burgermaizītes apgrilē no abām pusēm, lai tās būtu kraukšķīgas, un kārto virsū karamelizētos sīpolus, salātlapas, gurķus, tomātus, meža ķiplokus, liek pa virsu nātru burgeri un pārlej ar jogurta mērcīti.

Komentāri:

Jūsu komentārs: