Recepte

Neceptā jogurta kūka

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 30 min
12 personām

Ātri, vienkārši, gardi. Un tik daudz variāciju. Mainiet ogas, mainiet jogurtus.

Liene Vilnīte

Autors: Liene Vilnīte

Mediju eksperte, žurnāla izdevēja, trīs bērnu mamma, parasti ļoti aizņemta, tāpēc par savu meistarstiķi uzskata ātri pagatavojamas receptes

Sastāvdaļas

  • 1 paciņa cepumu “Selga” (200 g)
  • 100 g sviesta
  • 500 ml jogurta
  • 3 ēdamkarotes brūnā cukura
  • 1 laims
  • 1,5 tējkarotes želatīna

Pagatavošana

  1. Cepumus sadrupina līdz smilšu konsistencei. Sviestu izkausē un sajauc kopā ar cepumu drupačām, veidojot irdenu mīklu. Cepumu mīklu ieklāj tortes veidnē, un cep 180°C temperatūrā 10 minūtes, līdz pamatne ir zeltaina un sacietējusi.
  2. No laima norīvē miziņu un izspiež sulu, visu sajauc kopā ar jogurtu un brūno cukuru.
  3. Želatīnu sagatavo pēc instrukcijas un pievieno jogurta masai. Kārtīgi izmaisa.
  4. Jogurta krēmu lej virsū izceptajai cepumu pamatnei un liek ledusskapī sastingt.

Komentāri:

Jūsu komentārs: