Recepte

Nigiri ar lasi (rīsi, pārklāti ar lasi)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
2 personām
Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 200 g suši rīsu Blue Dragon
  • 450 ml ūdens
  • 3 ēdamkarotes Blue Dragon rīsu etiķa
  • 2 tējkarotes cukura
  • 0,5 tējkarotes sāls
  • ~ 200 g laša filejas

Pagatavošana

  1. Rīsus noskalo vēsā, tekošā ūdenī un ieber bļodiņā. Pārlej pāri aukstu ūdeni un patur 20 minūtes. Pēc tam ūdeni nolej un rīsus liek katlā.
  2. Rīsiem uzlej ūdeni un liek vārīties. Kad ūdens sāk vārīties, samazina liesmu, uzliek vāku un vāra, līdz rīsi ir uzsūkuši visu ūdeni. Rīsus var vārīt speciālā rīsu vārāmajā katlā. Vārīšanās laikā uzmana, lai rīsi nepiedegtu!
  3. Rīsus atdzesē līdz istabas temperatūrai. Atsevišķā bļodiņā sajauc rīsu etiķi, cukuru un sāli. Visu samaisa un iemaisa rīsos.
  4. Ar mitrām rokām paņem saujā nelielu piku rīsu, ~ 1 ēdamkaroti, un izveido iegarenas formas klucīti, nedaudz to saplacinot.
  5. Lasi sagriež plānās šķēlītēs. Zivs šķēlei vidū uzspiež vasabi piciņu.
  6. Ar zivs gabaliņu apsedz rīsus, ar otras rokas rādītājpirkstu to pieplacina rīsiem.

Komentāri:

Jūsu komentārs: