Recepte

Ogu bole

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
ilgāk par 2 h
8 personām
Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 400g zemeņu
  • 200g ķiršu
  • 1/4 neliela arbūza
  • 3 persiki
  • 200g sarkano vīnogu
  • 1 citrons
  • 1 l ledus
  • 6 ēdamkarotes cukura
  • 1 pudele viegla baltvīna
  • 2 pudeles šampanieša

Pagatavošana

  1. Ogas noskalo un nosusina.
  2. Zemenes sagriež četrās daļās un ieber boles traukā. Pārkaisa ar cukuru.
  3. Persikus sagriež nelielos gabaliņos, ķiršiem izņem kauliņus, vīnogas pārgriež uz pusēm. Arbūzu sagriež gabaliņos. Visas sastāvdaļas pievieno zemenēm.
  4. Pielej pudeli vīna un liek aukstumā uz 2-3 stundām.
  5. Pirms pasniegšanas pievieno šampanieti un ledu.

 

Variācija par tēmu:

Bērniem boli gatavo uz upeņu sulas bāzes, pievienojot bērnu šampanieti, piemēram, “Mežezers”.

Komentāri:

Jūsu komentārs: