Recepte

Olu cālīši ar brillēm

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 30 min
5 personām

Pildītas olas ir iecienīts našķis kā bērnu, tā pieaugušo vidū. Papildinot tās ar olīvu brillēm, izdosies lieliski Lieldienu cāļi. Noteikti iesaistiet gatavošanas procesā bērnus – recepte ir gana vienkārša un mazajam būs gandarījums par paveikto.

Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

  • 5 olas
  • 1,5 ēdamkarotes majonēzes
  • 5 melnās olīvas
  • 2 plānas šķēlītes burkāna

Pagatavošana

  1. Olas novāra 7 minūtes tā, lai tās būtu cietas un no tām būtu viegli izņemt dzeltenumu viducīšus. Lai tās vieglāk būtu nolobīt, uzreiz pēc vārīšanas tās vajadzētu ievietot ļoti aukstā ūdenī.
  2. Olām uzmanīgi nogriež spico galu tik tālu, lai varētu izņemt dzeltenumus.
  3. Dzeltenumus nelielā bļodiņā samīca un sajauc kopā ar majonēzi. Ja masu vēlas asāku, var pievienot 1 tējkaroti sinepju.
  4. Olīvas sagriež ripiņās, bet burkānu – ļoti mazos trīsstūrīšos.
  5. Dzeltenumu masu pilda olu viducīšos, pāri tiem liek baltuma micīti un dekorē ar olīvu ripiņu acīm un iesprauž burkānu trijstūrīša knābīti.

Komentāri:

Jūsu komentārs: