Recepte

Omlete tomātā

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 30 min
3 personām

Kāpēc neizcept omleti tomātā? Tik tiešām! Šādi pagatavota, tā ir divkārt sulīga, turklāt ļoti viegli baudāma.

Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 3 kārtīgi tomāti (tik, cik ēdāju)
  • 3 olas (tik, cik tomātu)
  • 3 ēdamkarotes konservētas kukurūzas (tik, cik tomātu)
  • sāls un svaigi malti melnie pipari
  • 1 sauja zaļumu – pētersīļi, dilles, lociņi
  • 50 g cietā siera

Pagatavošana

  1. Tomātiem iegriež visapkārt kāta vietai un noņem cepurīti.
  2. Ar asu karoti rūpīgi izgrebj visu mīkstumu.
  3. Olas sakuļ viendabīgā masā. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus melnos piparus. Zaļumus smalki sakapā un pievieno olu masai.
  4. Tomātus liek uz cepešpannas, kas apklāta ar cepamo papīru, katrā tomātā liek pa ēdamkarotei kukurūzas.
  5. Tomātu “trauciņus” līdz malai piepilda ar olu masu.
  6. Katru tomātu bagātīgi pārkaisa ar rīvētu cieto sieru. Cep cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā ~ 20 minūtes, lai olas sarec. Kad pildījums sāk nedaudz kāpt ārā no tomātiem un pašu dārzeņu miziņa iesprēgā, tie ir gatavi.
1. pagatavošanas solis
Omlete_1

Tomātiem iegriež visapkārt kāta vietai un noņem cepurīti.

2. pagatavošanas solis
Omlete_2

Ar asu karoti rūpīgi izgrebj visu mīkstumu.

3. pagatavošanas solis
Omlete_3

Olas sakuļ viendabīgā masā. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus melnos piparus. Zaļumus smalki sakapā un pievieno olu masai.

4. pagatavošanas solis
Omlete_4

Tomātus liek uz cepešpannas, kas apklāta ar cepamo papīru, katrā tomātā liek pa ēdamkarotei kukurūzas.

5. pagatavošanas solis
Omlete_5

Tomātu “trauciņus” līdz malai piepilda ar olu masu.

6. pagatavošanas solis
Omlete_6

Katru tomātu bagātīgi pārkaisa ar rīvētu cieto sieru. Cep cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā ~ 20 minūtes, lai olas sarec. Kad pildījums sāk nedaudz kāpt ārā no tomātiem un pašu dārzeņu miziņa iesprēgā, tie ir gatavi.

Komentāri:

  • manpatīkgatavot says:

    Omlete mūsu ģimenē tiek gatavota bieži un to māku visdažādākajos veidos… bet taisot dzimšanas dienas ballīti draudzenei, šī recepte mani iedzina kompleksos!! nu tā ola tomāta galīgi negatavojas, gradi bija pareizie kā receptē, tad nedaudz paaugstināju grādus cepeškrāsnī, bet ola kā negatavojas tā negatavojās!! Beigās tomāti jau bija pārgatavojušies un man nācas izmest jēlo olu no tomāta un pildīt tomātus ar to, kas bija pa rokai- biezpienu ar kukurūzu, ķiplociņu, zaļumiem un cieto sieru sarīvēju pa virsu!.

Jūsu komentārs: