Recepte

Oranžais kus kus ar medus garnelēm

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 30 min
4 personām

Ļoti krāsains ēdiens. Gan kuskuss ir iekrāsojies priecīgajā oranžajā krāsā, gan garneles, pasutinātas medū un apelsīnu sulā, ir koši sārtas, krāsu gammu papildina arī koši sarkanās granātābolu sēkliņas. Brīnišķīga ideja vieglām vakariņām.

Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

  • 350 g garneļu
  • 200 g kuskusa
  • 30 g sviesta
  • ½ granātābola
  • ~ 300 ml burkānu sulas
  • sula no ½ apelsīna
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 2 ēdamkarotes medus
  • nedaudz svaigas raudenes
  • nedaudz diļļu

Pagatavošana

  1. Katliņā uzvāra burkānu sulu, pievieno kuskusu. Katliņu noņem no uguns, ļaujot kuskusam uzbriest, ik pa laikam to apmaisot, lai nerastos kunkuļi. Pievieno sviestu un izmaisa. Ieteicamā attiecība kuskusam pret šķidrumu ir 1:1, piemēram, 1 glāze kuskusa graudiņu un 1 glāze sulas.
  2. Ietauko pannu ar olīveļļu vai sviestu, uzkarsē un viegli apcep ķiploku daiviņas, tad garneles. Kad garneles iegūst rozā krāsu (~ 2–3 minūtes), tām pievieno apelsīnu sulu un medu. Visu pakarsē. Pievieno svaigas sakapātas dilles, izmaisa.
  3. Kuskusam pievieno granātābola sēkliņas un samaisa. To visvieglāk izdarīt, pārgriežot granātābolu uz pusēm un viegli uzsitot pa to ar karoti.
  4. Kuskusu pasniedz porciju šķīvjos siltu, pārbērtu ar medus garnelēm un dekorē ar raudenes lapiņām.
1. pagatavošanas solis
KusKus_1

Katliņā uzvāra burkānu sulu, pievieno kuskusu. Katliņu noņem no uguns, ļaujot kuskusam uzbriest, ik pa laikam to apmaisot, lai nerastos kunkuļi. Pievieno sviestu un izmaisa. Ieteicamā attiecība kuskusam pret šķidrumu ir 1:1, piemēram, 1 glāze kuskusa graudiņu un 1 glāze sulas.

2. pagatavošanas solis
KusKus_2

Ietauko pannu ar olīveļļu vai sviestu, uzkarsē un viegli apcep ķiploku daiviņas, tad garneles. Kad garneles iegūst rozā krāsu (~ 2–3 minūtes), tām pievieno apelsīnu sulu un medu. Visu pakarsē. Pievieno svaigas sakapātas dilles, izmaisa.

3. pagatavošanas solis
KusKus_3

Kuskusam pievieno granātābola sēkliņas un samaisa. To visvieglāk izdarīt, pārgriežot granātābolu uz pusēm un viegli uzsitot pa to ar karoti.

4. pagatavošanas solis
KusKus_4

Kuskusu pasniedz porciju šķīvjos siltu, pārbērtu ar medus garnelēm un dekorē ar raudenes lapiņām.

Komentāri:

Jūsu komentārs: