Recepte

Oreo kapkeiki

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
8 personām
Anna Panna

Autors: Anna Panna

Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi un raidījumu “Gatavo 3”, pasakot pa kādam mīļam vārdam savām “draudzenēm” kūkām, makarūniem vai kapkeikiem. Anna neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.

Sastāvdaļas

Pamatnītēm 24 gab.:

  • 120 g  sviests (istabas temp.)
  • 300g cukurs
  • 2 olas
  • 260g milti
  • 300g paniņas
  • 20g kakao
  • 1 ēd.kar. vaniļas ekstrakts
  • 8g soda
  • 8g ābolu etiķis
  • 24 Oreo cepumi

Krēmam:

  • 200g sviests
  • 200g pūdercukurs
  • 10 oreo cepumi
  • 400g krēmsiers

Šokolādes krēmam:

  • 50g šokolāde
  • 50g saldais krējums

Pagatavošana

  1. Krāsni sakarsē 180 grādus karstu. Mafinu formā ievieto papīra formiņas.
  2. Lielā bļodā puto  sviestu kopā ar cukuru un vaniļu līdz iegūta viendabīga krēmīga masa. Pievieno olas un turpini putot vēl 2 minūtes. Trijos piegājienos pievieno miltus un kakao pamīšus ar paniņām.
  3. Mazā trauciņā samaisa etiķi ar sodu, pievieno mīklai un iemaisa. Mīklu pilda sagatavotajās formiņās, pa vidu katrā ievietojot 1 Oreo cepumu un cep 20-22 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.
  4. Tikmēr pagatavo krēmu – sviestu un pūdercukuru liek bļodā un puto līdz sastāvdaļas samaisījušās un masa kļuvusi krēmīga. pievieno krēmsieru un vēlreiz rūpīgi iemaisa. Oreo cepumus sasmalcina un pievieno krēmam. Gatavo krēmu liek konditorejas maisiņā un dekorē kapkeikus.
  5. Šokolādes glazūrai izkausē tumšo šokolādi, pievieno saldo krējumu un samaisa.
  6. Gatavo glazūru lej virsū ar karoti vai pilda to konditorejas maisiņā. Pāri glazūrai var sadrupināt vēl Oreo drupačas.

 

Komentāri:

  • Inga says:

    Ļoti gardi. Paldies par recepti!

  • ilze says:

    fuuuuu nav labas es visu sataisiju man negarso

    • Liene Vilnīte says:

      Nu – garša ir ļoti individuāla lieta. Katram sava izpratne, sajūtas un patikšana vai nepatikšana.

  • Liene says:

    Nu – garša ir ļoti individuāla lieta. Katram sava izpratne, sajūtas un patikšana vai nepatikšana.

  • Mona says:

    Vai ta recepte ir uz 8personam un domāts ka katram 4 mafini? Vai ka saprast to ka 24 pamatnes?

  • Liene says:

    Jums no šī daudzuma sanāks 20-24 kapkeiki. Un ja kārtīgi ēdīsiet – 8 pieuagušajiem vajadzētu pietikt… Te gan jāatzīst, ka porciju skaits ir nevietā. Paldies, ka pamanījāt. 🙂

  • Liene says:

    No šī mīklas daudzuma Jums sanāks 20-24 kapkeiki.
    8 porcijas gan šeit nav korekts lielums. Paldies ka to pamanījāt. Labosim.

  • Madara says:

    paldies par recepti, ļoti ļoti garšīgi??☺️

  • Anda says:

    Vai kapkeiki ar kremu ko uztaisītu vakarā vēl no rīta izskatītos tik pat labi?

    • Līva Vilnīte says:

      Kapkeiki droši var stāvēt 1-2 dienas, bet tos ir jāuzglabā ledusskapī.

  • Ela says:

    Man jautājums- vai formiņās līdz pusei jālej tā mīkla? Kapkeiki pacelsies augšā? Paldies 🙂

Jūsu komentārs: