Recepte

Pankūkas ar āboliem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

Pankūkām

  • 1 glāze miltu
  • 300 ml piena
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • šķipsniņa sāls
  • 2 olas
  • eļļa cepšanai

Ābolu piedevai

  • 4 skābeni āboli
  • 2–3 ēdamkarotes cukura
  • 1 tējkarote malta kanēļa
  • 1 ēdamkarote eļļas

Pagatavošana

1. Bļodā iesit olas un ar putojamo slotiņu tās sakuļ.
2. Pievieno caur sietu izsijātus miltus, pieber šķipsniņu sāls, cukuru un samaisa viendabīgā masā.

3. Lēnām pievieno pienu. Maisa, līdz iegūst šķidru bet krēmīgu pankūku mīklu.
4. Uzkarsē pannā eļļu un uzlej ap 2/3 zupas kausiņa mīklas. Pankūkas cep no abām pusēm zeltainas.
5. Pagatavo ābolu pildījumu: ābolus nomizo un sagriež plānās šķēlītēs. Uzkarsē pannā eļļu, kurā 2–3 minūtes pacep ābolus, tad pieber cukuru, pielej 2 ēdamkarotes ūdens un uz mazas uguns pasutina vēl 5 minūtes.
5. Pievieno kanēli un samaisa. Gatavo ābolu pildījumu pilda pankūkās. Pasniedz karstas.

Komentāri:

Jūsu komentārs: