Recepte

Pankūku torte ar lemon curd krēmu

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 1 h
12 personām
Juste Ševaraikiene

Autors: Juste Ševaraikiene

Pēc tautības ir lietuviete. Viņai patīk eksperimentēt ar neierasto un izmēģināt arī sarežģītākas lietas.

Sastāvdaļas

Pankūkām

  • 7 olas
  • 1 l piena
  • 450 g miltu
  • 0,5 tējkarotes sāls
  • 3–4 ēdamkarotes cukura
  • 1 paciņa vaniļas cukura

Krēmam

  • 6 olas
  • 200 ml svaigas citronu sulas (no 3–4 citroniem)
  • 300 g cukura
  • no 1 citrona norīvēta miziņa
  • 60 g sviesta

Dekorēšanai

  • no 1 citrona norīvēta miziņa
  • pūdercukurs

Pagatavošana

  1. Pagatavo krēmu: No viena citrona norīvē miziņu. No visiem citroniem izspiež sulu tā, lai sanāk ~ 200 ml. Sulu un miziņas liek nelielā katliņā un uzvāra.
  2. Olas sakuļ kopā ar cukuru, un maisot pievieno citronu sulai katliņā. Turpina vārīt uz lēnas uguns, visu laiku maisot. Pēc 10–12 minūšu nepārtrauktas maisīšanas un karsēšanas uz lēnas uguns krēms sabiezēs. Pašās beigās iemaisa sviestu.
  3. Katliņu noņem no uguns, krēmu pārsedz ar pārtikas plēvi, lai krēmam neizveidotos plēve, un liek aukstumā atdzist.
  4. Sagatavo pankūku mīklu: Olas sakuļ ar cukuru, vaniļas cukuru un nedaudz sāls, pievieno miltus un izmaisa, lai nav kunkuļu. Tad pakāpeniski pievieno pienu, nepārtraukti maisot, kamēr veidojas mīkla saldā krējuma konsistencē. No iegūtās mīklas izcep 20–25 pankūkas. Vēlams izmantot tādu pannu, kuras diametrs sakrīt ar jūsu tortes veidnes diametru. Tas tālāk atvieglos tortes formēšanu.
  5. Sakarsē cepeškrāsni. Tortes formā liek pirmo pankūku, uz tās uzsmērē 1–2 ēdamkarotes krēma, tad virsū klāj nākamo pankūku un arī to apsmērē ar tādu pašu krēma daudzumu. Tā atkārto ar visām pankūkām. Pēdējai pankūkai krēmu virsū neziež.
  6. Saformēto torti liek līdz 170 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep 20 minūtes. Tad torti ņem ārā no krāsns un ļauj atdzist.
  7. Kad torte atdzisusi, to apgāž otrādi uz servējamā šķīvja, pārkaisa ar pūdercukuru un dekorē ar citrona miziņas skaidiņām.
1. pagatavošanas solis
Pankuku_torte-1

Pagatavo krēmu: No viena citrona norīvē miziņu. No visiem citroniem izspiež sulu tā, lai sanāk ~ 200 ml. Sulu un miziņas liek nelielā katliņā un uzvāra.

 

2. pagatavošanas solis
Pankuku_torte-2

Olas sakuļ kopā ar cukuru, un maisot pievieno citronu sulai katliņā. Turpina vārīt uz lēnas uguns, visu laiku maisot. Pēc 10–12 minūšu nepārtrauktas maisīšanas un karsēšanas uz lēnas uguns krēms sabiezēs. Pašās beigās iemaisa sviestu.

 

3. pagatavošanas solis
Pankuku_torte-3

Katliņu noņem no uguns, krēmu pārsedz ar pārtikas plēvi, lai krēmam neizveidotos plēve, un liek aukstumā atdzist.

 

4. pagatavošanas solis
Pankuku_torte-4

 Sagatavo pankūku mīklu: Olas sakuļ ar cukuru, vaniļas cukuru un nedaudz sāls, pievieno miltus un izmaisa, lai nav kunkuļu. Tad pakāpeniski pievieno pienu, nepārtraukti maisot, kamēr veidojas mīkla saldā krējuma konsistencē. No iegūtās mīklas izcep 20–25 pankūkas. Vēlams izmantot tādu pannu, kuras diametrs sakrīt ar jūsu tortes veidnes diametru. Tas tālāk atvieglos tortes formēšanu.

 

5. pagatavošanas solis
Pankuku_torte-5

Sakarsē cepeškrāsni. Tortes formā liek pirmo pankūku, uz tās uzsmērē 1–2 ēdamkarotes krēma, tad virsū klāj nākamo pankūku un arī to apsmērē ar tādu pašu krēma daudzumu. Tā atkārto ar visām pankūkām. Pēdējai pankūkai krēmu virsū neziež.

 

6. pagatavošanas solis
Pankuku_torte-6

Saformēto torti liek līdz 170 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep 20 minūtes. Tad torti ņem ārā no krāsns un ļauj atdzist.

 

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kad torte atdzisusi, to apgāž otrādi uz servējamā šķīvja, pārkaisa ar pūdercukuru un dekorē ar citrona miziņas skaidiņām.

Komentāri:

Jūsu komentārs: