Recepte

Paprikas, selerijas saknes un tomātu krēmzupa

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 3 sarkanās paprikas
  • 1 buntīte kinzas (vai citu zaļumu pēc izvēles)
  • 1 vidēja selerijas sakne
  • 1 sīpols
  • 3 daiviņas ķiploku
  • ~ 500 ml vistas buljona
  • 500 g tomātu
  • ½ čili pipara
  • sāls, šķipsniņa cukura pēc garšas
  • svaigi drupināti melnie pipari
  • ~ 50 g sviesta apcepšanai
  • 250 g turku zirņu (var izmantot konservētus)
  • maizes grauzdiņi servēšanai

Pagatavošana

  1. Paprikas grilē cepeškrāsnī vai uz speciālas grilpannas, novelk miziņas un mīkstumu sagriež gabaliņos.
  2. Tomātus blanšē, novelk miziņas un sagriež nelielos gabaliņos.
  3. Selerijas sakni notīra un sarīvē uz rupjās rīves. Čili piparam izņem sēklas, sagriež gabaliņos. Sīpolu un ķiploka daiviņas notīra un smalki sakapā.
  4. Pannā sakarsē sviestu, apcep sīpolus un ķiplokus zeltainus. Pievieno tomātus, papriku, seleriju un čili.
  5. Saknēm pielej buljonu un gatavo 20–30 minūtes.
  6. Zupu sablendē, pēc garšas pievieno sāli un cukuru.
  7. Zupā iemaisa zirņus un pasniedz, dekorētu ar maizes grauzdiņiem un smalki sakapātiem zaļumiem.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Paprikas grilē cepeškrāsnī vai uz speciālas grilpannas, novelk miziņas un mīkstumu sagriež gabaliņos.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tomātus blanšē, novelk miziņas un sagriež nelielos gabaliņos.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Selerijas sakni notīra un sarīvē uz rupjās rīves. Čili piparam izņem sēklas, sagriež gabaliņos. Sīpolu un ķiploka daiviņas notīra un smalki sakapā.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pannā sakarsē sviestu, apcep sīpolus un ķiplokus zeltainus. Pievieno tomātus, papriku, seleriju un čili.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Saknēm pielej buljonu un gatavo 20–30 minūtes.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zupu sablendē, pēc garšas pievieno sāli un cukuru.

 

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zupā iemaisa zirņus un pasniedz, dekorētu ar maizes grauzdiņiem un smalki sakapātiem zaļumiem.

Komentāri:

Jūsu komentārs: