Recepte

Pasta ar kūpinātu lasi

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 30 min
6 personām
viesis

Autors: viesis

Sastāvdaļas

  • 350 g kūpināta laša
  • 500 g pastas
  • 3-4 tomāti
  • 150 g zilā siera (ar pelējuma dzīsliņām – Roquefort, Gorgonzola, Stilton vai cits)
  • 5 ķiploka daiviņas
  • buntīte pētersīļu
  • 1 citrons
  • bazilika pesto mērce
  • raudene
  • sāls, malti melnie pipari,
  • 2 ēdamkarotes eļļas

Pagatavošana

  1. Vispirms sagatavo tomātu-garšaugu mērci. Tomātus sagriež nelielās daiviņās, ķiplokus sasmalcina vai izspiež ķiploku spiedē. Pannā uzkarsē eļļu un apcep sagatavotos tomātus. Kad tomāti ieguvuši viendabīgas mērces konsistenci, tiem pievieno sasmalcinātos ķiplokus, maltus melnos piparus un sāli.
  2. Sagatavo pārējās sastāvdaļas. Sadrupina sieru, lasi atdala no ādas un asakām un sagriež diezgan smalkos gabaliņos, sakapā pētersīļus, no ½ citrona izspiež sulu.
  3. Vāra pastu. Katlā lej ūdeni, pievieno sāli un 1 ēdamkaroti eļļas. Kad ūdens vārās, katlā ber pastu un kārtīgi apmaisa. Pastu pāris reizes ieteicams apmaisīt arī vārīšanas laikā. Vāriet tik ilgi, cik norādīts uz iepakojuma. Gatavo pastu lieciet siltā bļodā vai atstājiet katlā.
  4. Pienācis brīdis jaukt visas sastāvdaļas kopā! Karstai pastai pievieno iepriekš sagatavotās piedevas – sieru, lasi, pētersīļus un tomātu-garšaugu mērci, kā arī citrona sulu. Ja ir vēlēšanās, var pievienot 2-3 tējkarotes bazilika pesto. Visas sastāvdaļas sacilā kopā.
  5. Pasniedz ar citrona šķēlīti, lapu salātiem un sauso baltvīnu. Ievērojiet – pasta ļoti ātri atdziest, un tāpēc tā galdā jāpasniedz nekavējoties!

 

Variācijas par tēmu:

Ziemā, kad svaigie tomāti nav tik aromātiski, izmantojiet konservētos. Ja arī tie nav pie rokas, ēdiens labi garšos arī bez tomātu mērces. Šādā gadījumā sakapātos ķiplokus, piparus un sāli pievieno brīdī, kad visas sastāvdaļas jauc kopā.

Šī ēdiena pagatavošanai var izmantot kūpināta laša kaulus, no kuriem atdala zivs gaļu.

Šajā receptē var izmantot visa veida un formas pastu – gan spirālītes, gan bantītes, gan radziņus.

1. pagatavošanas solis
Makaroni_lasis-1

Vispirms sagatavo tomātu-garšaugu mērci. Tomātus sagriež nelielās daiviņās, ķiplokus sasmalcina vai izspiež ķiploku spiedē. Pannā uzkarsē eļļu un apcep sagatavotos tomātus. Kad tomāti ieguvuši viendabīgas mērces konsistenci, tiem pievieno sasmalcinātos ķiplokus, maltus melnos piparus un sāli.

2. pagatavošanas solis
Makaroni_lasis-2

Sagatavo pārējās sastāvdaļas. Sadrupina sieru, lasi atdala no ādas un asakām un sagriež diezgan smalkos gabaliņos, sakapā pētersīļus, no ½ citrona izspiež sulu.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vāra pastu. Katlā lej ūdeni, pievieno sāli un 1 ēdamkaroti eļļas. Kad ūdens vārās, katlā ber pastu un kārtīgi apmaisa. Pastu pāris reizes ieteicams apmaisīt arī vārīšanas laikā. Vāriet tik ilgi, cik norādīts uz iepakojuma. Gatavo pastu lieciet siltā bļodā vai atstājiet katlā.

4. pagatavošanas solis
Makaroni_lasis-4

Pienācis brīdis jaukt visas sastāvdaļas kopā! Karstai pastai pievieno iepriekš sagatavotās piedevas – sieru, lasi, pētersīļus un tomātu-garšaugu mērci, kā arī citrona sulu. Ja ir vēlēšanās, var pievienot 2-3 tējkarotes bazilika pesto. Visas sastāvdaļas sacilā kopā.

5. pagatavošanas solis
Makaroni_lasis-5-gatavs

Pasniedz ar citrona šķēlīti, lapu salātiem un sauso baltvīnu. Ievērojiet – pasta ļoti ātri atdziest, un tāpēc tā galdā jāpasniedz nekavējoties!

Komentāri:

Jūsu komentārs: