Recepte

Paštaisīti vistas nageti ar saldo kartupeļu frī

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 2 h
5 personām
Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

  • 600 g vistas filejas
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 3 daiviņas ķiploku
  • 1 tējkarote paprikas pulvera
  • šķipsniņa čili pulvera
  • ½ tējkarotes malta kumīna
  • ½ tējkarotes malta koriandra
  • 1 citrons
  • sāls
  • olīveļļa
  • 100 g rīvmaizes
  • 2 olas

Mērcei:

  • 2 mīksti avokado
  • 1 laims
  • 4 ēdamkarotes grieķu jogurta
  • 1 tējkarote ķiploku pulvera
  • ½ tējkarotes cukura vai medus

Saldo kartupeļu frī:

  • 2 saldie kartupeļi
  • 3 ēdamkarotes kukurūzas cietes
  • šķipsniņa čili piparu
  • ½ tējkarotes ķiploku pulvera
  • ēdamkarote olīveļļas

Pagatavošana

  1. Vistu sagriež mazos gabaliņos un sajauc ar garšvielām, smalki sakapātiem ķiplokiem, no citrona izspiestu sulu un sāli. Atstāj uz 15 minūtēm iemarinēties.
  2. Sagatavo 2 bļodiņas – vienu ar rīvmaizi, otru ar sakultām olām.
  3. Katru vistas gabaliņu apvārta vispirms olā, tad rīvmaizē. Kārto uz cepamās pannas atstatu citu no cita, lai gaļa nesaskaras.
  4. Pārslaka ar olīveļļu un liek cepties līdz 200 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 15 minūtes. 5 minūtes pirms cepšanas beigām gabaliņus ieteicams apgriez uz otru pusi, lai tie no abām pusēm izceptos brūni. Pirms pasniegšanas viens gabaliņš jāpagaršo, vai ir izcepies.
  5. Pagatavo mērci. Avokado mīkstumu atdala no mizas un kaula, liek bļodā un saspaida viendabīgā masā. Pievieno sulu un miziņas no laima, grieķu jogurtu, ķiploku pulveri, sāli un nedaudz medus vai cukura. Sajauc visu kopā viendabīgā mērcē.
  6. Pagatavo kartupeļu frī. Saldos kartupeļus nomizo, sagriež standziņās un 60 minūtes patur aukstā ūdenī. Nolej lieko ūdeni, lai tie nav slapji, bet ir pietiekami mitri, lai pieķertos kukurūzas ciete. Maisiņā ieber kukurūzas cieti, čili pulveri, kartupeļus un visu labi sakrata, līdz ciete pieķērusies kartupeļu standziņām. Kartupeļus izber uz cepamās pannas un apslaka ar olīveļļu. Cep līdz 200 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 15 minūtes, tad apgriež uz otru pusi un cep vēl 5 minūtes.

Komentāri:

Jūsu komentārs: