Recepte

Pastas “gliemeži” ar vasarīgu vistas filejas pildījumu

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 1 h
8 personām

Šo ēdienu var baudīt arī bez galda piederumiem, vienkārši ņemot rokās. Izcili piemērots dārza svētkiem. Katram ēdājam paredziet vismaz 2 gabaliņus, jo tie ir ļoti garšīgi.

Liene Vilnīte

Autors: Liene Vilnīte

Mediju eksperte, žurnāla izdevēja, trīs bērnu mamma, parasti ļoti aizņemta, tāpēc par savu meistarstiķi uzskata ātri pagatavojamas receptes

Sastāvdaļas

  • 500 g iepakojums pastas gliemežvāku
  • 3 vistas filejas
  • 1 paprika
  • 200 g vājpiena biezpiena
  • kārtīga bunte zaļumu – pētersīļi, dilles, piparmētras
  • 3 daiviņas ķiploka
  • ½ citrona
  • sāls
  • 0,5 tējkarotes Kajenas piparu
  • 100 g cietā siera

Pagatavošana

  1. Pastas gliemežvākus novāra sāls ūdenī lielā ūdens daudzumā. Tad tos nokāš, aplej ar aukstu ūdeni un ļauj atdzist.
  2. Tikmēr sagatavo pildījumu. Vistas fileju smalki sagriež vai samaļ gaļas maļamajā mašīnā.
  3. Zaļumus, ķiplokus un papriku sakapā. No ½ citrona norīvē miziņu.
  4. Visu pievieno vistas gaļai, piespiež ½ citrona sulu, pievieno sāli un piparus, kā arī biezpienu.
  5. Kārtīgi samīca kopā.
  6. Pastas gliemežvākus līdz malām piepilda ar sagatavoto gaļas masu.
  7. Kārto uz cepešpannas. Pēc izvēles tai var uzklāt cepamo papīru.
  8. Kad visi makaroni sapildīti, tos apkaisa ar rīvētu cieto sieru un liek krāsnī 180 °C temperatūrā cepties ~ 20 minūtes. Pasniedz galdā ar svaigiem lapu salātiem vai kā “pirkstiņēdienu”.

 

Variācijas par tēmu:

Gliemežvāku pildījumu var gatavot dažādi.

  • Vistas fileju var aizvietot ar svaigu vai kūpinātu lasi.
  • Veģetārā versija – 500 g spinātu, 1 ēdamkarote eļļas, 50 g sviesta, 2 ķiploka daiviņas, šķipsniņa muskatrieksta, 200 g vājpiena biezpiena, 125 g maskarpones siera, 2 ēdamkarotes rīvmaizes.

Der zināt:

Šī recepte ir laba uzkoda, ko pasniegt dārza svētkos un bērnu ballītēs. To var ēst gan siltu, gan aukstu.

1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pastas gliemežvākus novāra sāls ūdenī lielā ūdens daudzumā. Tad tos nokāš, aplej ar aukstu ūdeni un ļauj atdzist.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tikmēr sagatavo pildījumu. Vistas fileju smalki sagriež vai samaļ gaļas maļamajā mašīnā.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zaļumus, ķiplokus un papriku sakapā. No ½ citrona norīvē miziņu.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Visu pievieno vistas gaļai, pie spiež ½ citrona sulu, pievieno sāli un piparus, kā arī biezpienu.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kārtīgi samīca kopā.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pastas gliemežvākus līdz malām piepilda ar sagatavoto gaļas masu.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kārto uz cepešpannas. Pēc izvēles tai var uzklāt cepamo papīru.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kad visi makaroni sapildīti, tos apkaisa ar rīvētu cieto sieru un liek krāsnī 180 °C temperatūrā cepties ~ 20 minūtes. Pasniedz galdā ar svaigiem lapu salātiem vai kā “pirkstiņēdienu”.

Komentāri:

Jūsu komentārs: