Recepte

Pavasara zaļā pasta ar malto gaļu

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 30 min
6 personām

Šīs pastas ēdiens noteikti pievērsīs bērnu uzmanību un arī viņiem garšos, jo spināti ēdienam piešķir vairāk krāsu, nekā garšu.

Iesakām izmēģināt pilngraudu pastu. Tā ir tumšāka pēc krāsas, jāvāra mazliet ilgāk, tomēr gaidīšana attaisnojas, jo  no uzturvērtības viedokļa pilngraudu pasta ir daudz augstvērtīgāka!

Ilze Lipska

Autors: Ilze Lipska

Ēdienu blogere. Ilzei ir “zaļie īkšķīši”. Viņa audzē dārzeņus, garšaugus un puķu stādus – gan savam priekam, gan arī pārdošanai. Tikpat labi kā siltumnīcā Ilze jūtas virtuvē kopā ar saviem mazajiem resgaļiem. Viņa receptes redz pat sapņos, nemitīgi eksperimentē un, kad bērni nolikti vakarā gulēt, piesēžas pie datora, lai savā blogā www.absolutsed.lv dalītos ar piedzīvoto

Sastāvdaļas

  • 500 g pastas pēc izvēles (izmēģiniet pilngraudu makaronus)
  • 500 g jauktas maltās gaļas
  • 150 g spinātu
  • ¼ daļa paprikas
  • 1 daiviņa ķiploka
  • sāls, malti melnie pipari pēc garšas
  • eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Ķiploka daiviņu notīra un smalki sakapā vai izspiež caur ķiploku spiedi.
  2. Papriku noskalo un sagriež mazos gabaliņos.
  3. Sakarsē pannā eļļu un apcep gaļu. Cepšanas laikā gaļu nepārtraukti maisa, līdz tā ir vienmērīgi apcepta.
  4. Pievieno ķiplokus un papriku. Turpina cepšanu vēl 5 minūtes. Nepieciešamības gadījumā pielej vēl eļļu.
  5. Spinātus noskalo un liek blendera traukā. Pievieno ~ 1 ēdamkaroti ūdens (lai būtu vieglāk sastrādāt) un sablendē viendabīgā masā.
  6. Spinātus pievieno pannas saturam un samaisa. Pieber sāli, piparus, samaisa un noņem no uguns.
  7. Makaronus novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma.
  8. Nolej ūdeni un pievieno malto gaļu.
  9. Samaisa un pasniedz karstu.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ķiploka daiviņu notīra un smalki sakapā vai izspiež caur ķiploku spiedi.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Papriku noskalo un sagriež mazos gabaliņos.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sakarsē pannā eļļu un apcep gaļu. Cepšanas laikā gaļu nepārtraukti maisa, līdz tā ir vienmērīgi apcepta.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno ķiplokus un papriku. Turpina cepšanu vēl 5 minūtes. Nepieciešamības gadījumā pielej vēl eļļu.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Spinātus noskalo un liek blendera traukā. Pievieno ~ 1 ēdamkaroti ūdens (lai būtu vieglāk sastrādāt) un sablendē viendabīgā masā.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Spinātus pievieno pannas saturam un samaisa. Pieber sāli, piparus, samaisa un noņem no uguns.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Makaronus novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nolej ūdeni un pievieno malto gaļu.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Samaisa un pasniedz karstu.

Komentāri:

Jūsu komentārs: