Recepte

Pavlova

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 2 h
4 personām
viesis

Autors: viesis

Sastāvdaļas

  • 5 olu baltumi
  • 1/3 glāzes cukura
  • 1/3 glāzes pūdercukura
  • šķipsniņa sāls
  • tējkarote ābolu etiķa
  • 4 tējkarotes ar kaudzīti kartupeļu cietes
  • vaniļas cukurs

Krēmam:

  • 150 ml saldā krējuma
  • 2 tējkarotes vaniļas cukura

Garnējumam:

  • 200 g svaigu zemeņu

Cepšanai:

  • karstumizturīgi trauciņi

Pagatavošana

  1. Sakuļ olu baltumus. Kulšanas laikā pievieno šķipsniņu sāls. Cukuru sajauc ar pūdercukuru un pakāpeniski pievieno baltumiem. Kuļ, līdz izveidojas stingras putas.
  2. Olbaltumu masā ar karoti rūpīgi iemaisa ābolu etiķi, kartupeļu cieti un vaniļas cukuru.
  3. Uz cepešpannas saliktos 4 mazos trauciņos no putām veido cepurītes.
  4. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160 °C temperatūrai un liek cepties. Pēc 2 minūtēm no cepšanas sākuma noregulē cepeškrāsni uz 120 °C temperatūru un cep stundu, nevirinot krāsns durtiņas.
  5. Saldajam krējumam pievieno vaniļas cukuru un aptuveni 10 minūtes pirms kūkas cepšanās beigām to kuļ, līdz putukrējums sakults stingrās putās.
  6. Gatavās kūciņas padzesē, pārklāj ar putukrējumu un dāsni dekorē ar svaigām zemenēm.

Komentāri:

Jūsu komentārs: