Recepte

Pelēko zirņu humuss ar bekonu

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
8 personām

Mazliet neierastāks skats uz Ziemassvētkos iemīļotajiem pelēkajiem zirņiem ar speķi. nedaudz mainot gatavošanas procesu, iegūstam burvīgu uzkodu ar Ziemassvētkiem raksturīgajām garšām. noteikti derēs arī pēcsvētku rītā, ja zirņu ēdāji nebūs bijuši uzdevumu augstumos.

Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

  • 400 g novārītu pelēko zirņu
  • 150 g bekona
  • 100 g sezama sēklu
  • 100 ml olīveļļas
  • 1 daiviņa ķiploka

 

Pagatavošana

1. Sablendē sezama sēklas, ķiploka daiviņu un 50 ml olīveļļas, iegūstot tahini pastu.

2. Daļu bekona sagriež mazos gabaliņos, atstājot pāris šķēlītes dekorēšanai. novārītus pelēkos zirņus un bekonu mazliet apcep uz pannas, lai bekona tauki sajaucas ar zirņiem.

3. Visu atdzesē un sablendē. Pievieno tahini pastu pēc garšas. Lai masa būtu viendabīgāka un vieglāk blendējama, tai pievieno atlikušos 50 ml olīveļļas. olīveļļu var aizstāt ar mīkstu sviestu.

4. Pilda trauciņos, dekorējot ar grauzdēta bekona šķēlītēm, un atdzesē ledusskapī. Pasniedz uz grauzdētām maizītēm vai rupjmaizes šķēlītēm.

 

1. pagatavošanas solis
ZirnuHumuss_1

1. Sablendē sezama sēklas, ķiploka daiviņu un 50 ml olīveļļas, iegūstot tahini pastu.

 

 

 

 

2. pagatavošanas solis
ZirnuHumuss_2

2. Daļu bekona sagriež mazos gabaliņos, atstājot pāris šķēlītes dekorēšanai. novārītus pelēkos zirņus un bekonu mazliet apcep uz pannas, lai bekona tauki sajaucas ar zirņiem.

3. pagatavošanas solis
ZirnuHumuss_3

3. Visu atdzesē un sablendē. Pievieno tahini pastu pēc garšas. Lai masa būtu viendabīgāka un vieglāk blendējama, tai pievieno atlikušos 50 ml olīveļļas. olīveļļu var aizstāt ar mīkstu sviestu.

4. pagatavošanas solis
ZirnuHumuss_final

4. Pilda trauciņos, dekorējot ar grauzdēta bekona šķēlītēm, un atdzesē ledusskapī. Pasniedz uz grauzdētām maizītēm vai rupjmaizes šķēlītēm.

Komentāri:

Jūsu komentārs: