Recepte

Persiku un mandeļu tartes

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 1 h
4 personām

Vienkāršas, mazas kūciņas, ko var ātri pagatavot un kas ir tik tiešām ļoti aromātiskas, gardas un arī izskatās īpaši dekoratīvi.

Liene Vilnīte

Autors: Liene Vilnīte

Mediju eksperte, žurnāla izdevēja, trīs bērnu mamma, parasti ļoti aizņemta, tāpēc par savu meistarstiķi uzskata ātri pagatavojamas receptes

Sastāvdaļas

  • 300 g gatavas kārtainās mīklas ar raugu
  • 100 g sviesta
  • 100 g mandeļu
  • 70 g cukura
  • 4 persiki

Pagatavošana

  1. Mandeles smalki sablendē gandrīz pulverī. Ja paliek mazi gabaliņi – tas nekas.
  2. Sviestu izkausē un sajauc kopā ar mandelēm un 50 g cukura ( ~ 2 ēdamkarotes atstāj vēlākam). Ir jāsanāk krēma konsistences masai, ko ir viegli uzsmērēt kā pastēti.
  3. Mīklu izrullē ~ 0,5 cm plānu un ar bļodiņu izspiež aplīšus ~ 12 cm diametrā. Cepamo pannu apklāj ar cepamo papīru, un mīklas aplīšus pārvieto uz tās.
  4. Uz katra aplīša uzsmērē ~ 1 ēdamkaroti ar kaudzi mandeļu krēma, izlīdzina pa visu mīklu, atstājot 1 cm maliņas neapsmērētas.
  5. Persikus pārgriež uz pusēm, izņem kauliņu un sagriež šķēlītēs.
  6. Šķēlītes izkārto aplītī uz katra mīklas apļa (1 persiks 1 kūciņai), pārkaisa ar atlikušo cukuru, un liek cepties 180°C temperatūrā ~ 20 minūtes. Atdzesētas var pārkaisīt ar pūdercukuru.
1. pagatavošanas solis
IMG_7990_resize

Mandeles smalki sablendē gandrīz pulverī. Ja paliek mazi gabaliņi – tas nekas.

2. pagatavošanas solis
IMG_7998_resize

Sviestu izkausē un sajauc kopā ar mandelēm un 50 g cukura ( ~ 2 ēdamkarotes atstāj vēlākam). Ir jāsanāk krēma konsistences masai, ko ir viegli uzsmērēt kā pastēti.

3. pagatavošanas solis
IMG_8019_resize

Mīklu izrullē ~ 0,5 cm plānu un ar bļodiņu izspiež aplīšus ~ 12 cm diametrā. Cepamo pannu apklāj ar cepamo papīru, un mīklas aplīšus pārvieto uz tās.

4. pagatavošanas solis
IMG_8029_resize

Uz katra aplīša uzsmērē ~ 1 ēdamkaroti ar kaudzi mandeļu krēma, izlīdzina pa visu mīklu, atstājot 1 cm maliņas neapsmērētas.

5. pagatavošanas solis
IMG_8009_resize

Persikus pārgriež uz pusēm, izņem kauliņu un sagriež šķēlītēs.

6. pagatavošanas solis
IMG_8044_resize

Šķēlītes izkārto aplītī uz katra mīklas apļa (1 persiks 1 kūciņai), pārkaisa ar atlikušo cukuru, un liek cepties 180°C temperatūrā ~ 20 minūtes. Atdzesētas var pārkaisīt ar pūdercukuru.

Komentāri:

Jūsu komentārs: