Recepte

Piena dārzeņu zupa

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
4 personām

Piena zupas vienmēr ir izraisījušas divējas sajūtas – no absolūtas sajūsmas līdz pilnīgam noliegumam. Piena zupu repertuārs ir bagātīgs – ar kartupeļiem un putraimiem, ar reņģēm un kartupeļiem, ar kartupeļiem un speķi vai siļķi.

Piedāvājam recepti, kas garšo mums pašiem, proti, piena dārzeņu zupu. Īpaši garda tā ir, pagatavota no jaunajiem dārzeņiem. Protams, zupu var vārīt cauru gadu, bet tieši pirmie kartupeļi, mazie burkāniņi, zirnīši un maigās kāpostu strēmelītes rada īstu baudījumu zupas ēdājiem. Zupa vislabāk garšos uzreiz pēc pagatavošanas. Iesakām zupu baudīt kopā ar ķilavu vai siļķu maizīti.

Sandra Ošiņa

Autors: Sandra Ošiņa

Stiliste/datorgrafiķe. Sandra izveidoja “Pie Galda!” žurnāla dizainu un stilu, kā arī veidoja žurnāla māksliniecisko noformējumu pirmos divus žurnāla pastāvēšanas gadus. 

Un ne tikai, viņa ir divu bērnu mamma ar “saldajiem īkšķīšiem”, kas pieprit ne tikai gardas kūkas un cepumus, bet arī daudzus citus interesantus ēdienus. Vēl vairāk viņas dzimtas recepšu portālā www.garsigalatvija.lv

 

Sastāvdaļas

  • 3–4 jaunie kartupeļi
  • ½ neliela svaiga kāposta
  • 2–3 burkāni
  • ¼ ziedkāposta
  • 2 saujas zaļo zirnīšu (lobītu)
  • sāls
  • 0,5–1 l piena
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • dilles pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Burkānus notīra, noskalo un sagriež nelielos gabaliņos. Kāpostu sagriež nelielās strēmelītēs.
  2. Zirnīšus iztīra no pākstīm.
  3. Kartupeļus nomizo, sagriež nelielos gabaliņos.
  4. Ziedkāpostu sadala pa ziedkopām.
  5. Katliņā nelielā verdošā ūdens daudzumā liek zirnīšus, burkānus, kāpostus un ziedkāpostus.
  6. Kad saknes ir gandrīz mīkstas, pievieno kartupeļus un gatavo, līdz tie ir mīksti.
  7. Pielej pienu, pievieno sāli un sviestu.
  8. Uzvāra un pasniedz. Pēc izvēles pārkaisa ar smalki sakapātām dillēm.

 

Der zināt:

Dārzeņus nav ieteicams pārvārīt, tad tie zaudē gan savu skaisto krāsu, gan garšas īpašības.

Zupa izvārās ātrāk, ja kopā ar dārzeņiem pievieno kādu ēdamkaroti sviesta.

1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Burkānus notīra, noskalo un sagriež nelielos gabaliņos. Kāpostu sagriež nelielās strēmelītēs.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zirnīšus iztīra no pākstīm.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kartupeļus nomizo, sagriež nelielos gabaliņos.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ziedkāpostu sadala pa ziedkopām.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Katliņā nelielā verdošā ūdens daudzumā liek zirnīšus, burkānus, kāpostus un ziedkāpostus.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kad saknes ir gandrīz mīkstas, pievieno kartupeļus un gatavo, līdz tie ir mīksti.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pielej pienu, pievieno sāli un sviestu.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzvāra un pasniedz. Pēc izvēles pārkaisa ar smalki sakapātām dillēm.

Komentāri:

Jūsu komentārs: