Recepte

Pikantā paprika

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
6 personām
Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 2 kg paprikas – sarkanā, dzeltenā vai oranžā (zaļā paprika kļūst rūgtena)

Marinādei

  • 1 l auksta ūdens
  • 1 glāze (~ 250 ml) 9% etiķa
  • 1,5 glāzes cukura
  • 3 ēdamkarotes sāls
  • 8 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 glāze ķiploku daiviņu
  • 5–10 smaržīgie pipari
  • 1 lauru lapa

Pagatavošana

  1. Papriku noskalo un sagriež nelielās šķēlēs jeb daivās. Ķiplokus notīra.
  2. Katlā liek visas nepieciešamās sastāvdaļas un vāra uz nelielas liesmas 15 minūtes.
  3. Burciņas un vāciņus izmazgā, noplaucē un pilda ar karsto paprika un ķiplokiem. No marinādes izņem lauru lapu, pārlej pāri burkas saturam un uzreiz aizvāko. Atdzisušas burkas novieto vēsā vietā.

Komentāri:

  • Sintija says:

    Labdien!
    Jautājums par recepti:
    Vai katliņā vāra uzreiz visu vai tikai papriku ar ķiplokiem? Ja tā, tad marināde burciņas jāpilda auksta?

Jūsu komentārs: