Recepte

Pikantie salāti ziemai

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 2 h
5 personām
Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 1,5 kg tomātu
  • 2–3 lieli burkāni
  • ½ nelielas selerijas saknes (~ 0,5 kg)
  • 1 buntīte pētersīļu
  • 1 puravs

Marinādei:

  • 4 ēdamkarotes eļļas
  • 3 ēdamkarotes cukura
  • 1 ēdamkarote sāls
  • 1 tējkarote maltu piparu
  • 0,5 tējkarotes maltu čili piparu
  • 3 ēdamkarotes galda etiķa (9%)
  • 2 tējkarotes maltas raudenes (oregano)
  • 1 tējkarote majorāna

Pagatavošana

  1. Tomātus noskalo un blanšē verdošā ūdenī. Novelk tiem miziņu un sagriež mazos gabaliņos.
  2. Burkānus un selerijas sakni sarīvē uz rupjās rīves. Pētersīļus sakapā. Purava kāta balto daļu noskalo un sagriež plānās ripiņās.
  3. Katlā vai pannā ar augstām malām uzkarsē eļļu un liek cepties purava ripiņas. Kad tās ir paceptas 2–3 minūtes, pievieno pārējos dārzeņus – burkānus un selerijas, kā arī garšvielas un cukuru.
  4. Uz nelielas uguns vāra 1 stundu.
  5. Pielej etiķi, pievieno pētersīļu zaļumus un sautē vēl 30 minūtes.
  6. Karstus salātus pilda tīrās, ar verdošu ūdeni izplaucētās burkās un aizvāko. Uzglabā vēsā vietā.

Komentāri:

Jūsu komentārs: