Recepte

Piko de gajo salsa

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
4 personām
Līva Kļaviņa

Autors: Līva Kļaviņa

“Labas garšas darbnīcu” saimniece ne tikai pazīst visu, kas aug Latvijas dabā, bet arī ir apguvusi dažādu kultūru virtuves un ēšanas paradumus un īpatnības. Līvas pētnieces gars izpaužas interesē par ķīmiju, kas palīdz viņai izprast ēst gatavošanas procesu dziļākā līmenī, kā arī viņas neremdināmajos labas garšas noslēpuma meklējumos. Viņa ļoti interesanti stāsta un rāda cilvēkiem, kā iemīlēt dārzeni, tādēļ bieži aicina uz nodarbībām savās garšu darbnīcās (vairāk www.garsasdarbnicas.lv) un nu Līvu redzēsiet arī raidījumā “Gatavo 3”.

Sastāvdaļas

  • 4 nelieli avokado (3 krēmam, 1 sagriezts gabaliņos)
  • 1 mango
  • 300g zemenes
  • aveņu etiķis – pāris ēdamkarotes
  • 1 ēd.k. medus
  • liela bunte kinzas
  • bunte piparmētras
  • čili pipars
  • 2 laimi
  • sāls
  • 200g garneles
  • ķipolka daiviņa
  • pētersīļi- maza bunte
  • 2 apelsīni
  • 4 gb. mazas tortiljas

Pagatavošana

  1. Garneles samarinē ar apelsīnu un garšaugiem – kādas 15-25 min. un tad sacep uz pannas.
  2. 3 avokado saspaida ar dakšiņu – pievieno laimu un sāli pēc garšas.
  3. Salsas sastāvdaļas sagriež nelielos gabaliņos, aplej ar ēdamkaroti laima sulu un aveņu etiķi, pievieno medu pēc garšas, izbalansējot saldumu/skābumu. Piekapā klāt garšaugus, bet zemenes pievieno tieši pirms pasniegšanas.
  4. 4 tortiljas pannā apcep no abām pusēm – liek virsū avokado krēmu, tad salsu un pa virsu garneles un vēl zaļumus dekoram, ietin un ēd.

Komentāri:

Jūsu komentārs: