Recepte

Pikšas fileja ar riekstu garoziņu, pasniegta ar grilētu ķirbi

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
4 personām

Šī ir recepte svētku reizei, kad īstais laiks izbaudīt ļoti kvalitatīvu un augstvērtīgu zivi – pikšas gaišo un sulīgo fileju. Pikšai piemīt mazliet riekstaina garša, tādēl šajā receptē ar Indijas riekstu un laima kraukšķīgo garoziņu, pasniegta uz spilgti oranžām cepamā ķirbja šķēlēm, tā ir vienkārši karaliska.

Liene Vilnīte

Autors: Liene Vilnīte

Mediju eksperte, žurnāla izdevēja, trīs bērnu mamma, parasti ļoti aizņemta, tāpēc par savu meistarstiķi uzskata ātri pagatavojamas receptes

Sastāvdaļas

  • ½ iepakojuma Oscarfish pikšas filejas (500 g)
  • 1 ēdamkarote eļļas
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 1 laims

Riekstu garoziņai

  • 100 g Indijas riekstu
  • 1 laims
  • 1 čili
  • 5 daiviņas ķiploku
  • 2 cm ingvera saknes gabala
  • 1 ēdamkarote kumina pulvera
  • 2 ēdamkarotes eļļas
  • cepamais papīrs

Pasniegšanai

  • 1 kg cepamā ķirbja
  • 2 ēdamkarotes eļļas
  • 1 ēdamkarote kaltēta vai svaiga rozmarīna
  • 2–3 daiviņas ķiploku
  • sāls

Pagatavošana

  1. Atsaldētu zivi izņem no iepakojuma. Ķiploka daiviņu nomizo un smalki sakapā. No laima izspiež sulu un sajauc kopā ar eļļu un ķiplokiem. Ar šo maisījumu ierīvē nesadalītu zivs “stienīti”, ko atstāj marinēties 30 minūtes.
  2. Iemarinēto zivs stienīti nevis sadala pa filejām, bet ar nazi sagriež 4 vienādos porciju gabalos.
  3. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 170 °C temperatūrai. Pagatavo riekstu maisījumu: riekstus sadrupina piestā, pievieno garšvielas.
  4. Ingvera sakni nomizo un sarīvē. Ķiplokus nomizo un sakapā, čili izņem sēklas un smalki sagriež, no laima norīvē miziņu un izspiež sulu.
  5. Visas sastāvdaļas samaisa kopā ar eļļu viendabīgā masā.
  6. Cepamķirbi sagriež plānās šķēlītēs, nenoņemot mizu, un ierīvē ar eļļu, kas sajaukta kopā ar smalki sakapātiem ķiplokiem. Ķirbja šķēles pārkaisa ar sāli un rozmarīnu.
  7. Pannā ieklāj cepamo papīru, izkārto ķirbi un zivs gabaliņus. Uz katra zivs gabaliņa liek riekstu maisījumu, cik vien var uzlikt, un viegli to piespiež. Cep iepriekš sakarsētajā cepeškrāsnī 12–15 minūtes. Ja ķirbis būs gana plāni sagriezts, tas izcepsies vienādā ātrumā ar pikšu. Ja griežat biežākas šķēlēs, tad vispirms lieciet cepties tikai ķirbi, pikšu pievienojot pēc 15 minūtēm. Ķirbi var cept arī uz pannas atsevišķi.
  8. Pasniedz pikšas gabaliņus, izkārtotus tos uz cepamķirbja šķēlēm.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Atsaldētu zivi izņem no iepakojuma. Ķiploka daiviņu nomizo un smalki sakapā. No laima izspiež sulu un sajauc kopā ar eļļu un ķiplokiem. Ar šo maisījumu ierīvē nesadalītu zivs “stienīti”, ko atstāj marinēties 30 minūtes.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Iemarinēto zivs stienīti nevis sadala pa filejām, bet ar nazi sagriež 4 vienādos porciju gabalos.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 170 °C temperatūrai. Pagatavo riekstu maisījumu: riekstus sadrupina piestā, pievieno garšvielas.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ingvera sakni nomizo un sarīvē. Ķiplokus nomizo un sakapā, čili izņem sēklas un smalki sagriež, no laima norīvē miziņu un izspiež sulu.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Visas sastāvdaļas samaisa kopā ar eļļu viendabīgā masā.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cepamķirbi sagriež plānās šķēlītēs, nenoņemot mizu, un ierīvē ar eļļu, kas sajaukta kopā ar smalki sakapātiem ķiplokiem. Ķirbja šķēles pārkaisa ar sāli un rozmarīnu.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pannā ieklāj cepamo papīru, izkārto ķirbi un zivs gabaliņus. Uz katra zivs gabaliņa liek riekstu maisījumu, cik vien var uzlikt, un viegli to piespiež. Cep iepriekš sakarsētajā cepeškrāsnī 12–15 minūtes. Ja ķirbis būs gana plāni sagriezts, tas izcepsies vienādā ātrumā ar pikšu. Ja griežat biežākas šķēlēs, tad vispirms lieciet cepties tikai ķirbi, pikšu pievienojot pēc 15 minūtēm. Ķirbi var cept arī uz pannas atsevišķi.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pasniedz pikšas gabaliņus, izkārtotus tos uz cepamķirbja šķēlēm.

Komentāri:

Jūsu komentārs: