Recepte

Pikšas fileja tomātu un mandeļu mērcē

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
4 personām

Šajā receptē izbaudiet ļoti kvalitatīvu un augstvērtīgu zivi – pikšas fileju ar aromātisku tomātu un mandeļu mērci. Gatavojot mērces un piedevas zivīm, galvenais ir nepārspīlēt ar garšvielām, lai tās nenomāktu zivs garšu.

Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 4 pikšas filejas (katra 100–150 g)
  • 2 olas
  • 4–5 ēdamkarotes rīvmaizes

Mērcei:

  • 2 sarkanās paprikas
  • 1 liels sīpols
  • 3 lieli tomāti
  • 1 maizes šķēle (var izmantot sakaltušu)
  • 4 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 ēdamkarote baltvīna etiķa
  • 1 tējkarote cukura
  • 2 ēdamkarotes mandeļu
  • sāls, malti melnie pipari
  • rīvēts muskatrieksts
  • 10 bazilika lapiņas
  • eļļa cepšanai
  • svaigas bazilika vai raudenes
  • lapiņas dekorēšanai
  • folija

Pagatavošana

  1. Pagatavo mērci: uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Paprikas un tomātus noskalo un nosusina. Folijā ietin paprikas, tomātus un sīpolu ar visu mizu. Aiztin ciet un liek cepeškrāsnī uz ~ 40 minūtēm cepties. Uz sakarsētas, tīras pannas apgrauzdē mandeles.
  2. Pēc ~ 40 minūtēm foliju attin vaļā un atdzesē dārzeņus. Kad tie ir atdzisuši, novelk miziņas un liek virtuves kombainā vai blendera krūzē.
  3. Pievieno iepriekš apgrauzdētās mandeles.
  4. Pievieno maizes šķēli, cukuru, etiķi, eļļu, baziliku.
  5. Pieber šķipsniņu sāls, piparus un visu sakuļ viendabīgā masā.
  6. Zivi sadala porciju gabaliņos. Rīvmaizei pievieno šķipsniņu sāls, piparus un muskatriekstu.
  7. Olas iesit lēzenā šķīvī un sakuļ ar dakšu.
  8. Uzkarsē pannā eļļu. Zivs gabaliņus apvārta olā, tad rīvmaizē un cep no visām pusēm zeltainus. Zivi cep ~ 12 minūtes no katras puses.
  9. Uz katra porciju šķīvja uzliek nedaudz mērces un tajā “iesēdina” pikšas gabaliņu. Pasniedz, dekorētu ar bazilika lapiņām.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pagatavo mērci: uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Paprikas un tomātus noskalo un nosusina. Folijā ietin paprikas, tomātus un sīpolu ar visu mizu. Aiztin ciet un liek cepeškrāsnī uz ~ 40 minūtēm cepties. Uz sakarsētas, tīras pannas apgrauzdē mandeles.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pēc ~ 40 minūtēm foliju attin vaļā un atdzesē dārzeņus. Kad tie ir atdzisuši, novelk miziņas un liek virtuves kombainā vai blendera krūzē.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno iepriekš apgrauzdētās mandeles.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno maizes šķēli, cukuru, etiķi, eļļu, baziliku.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pieber šķipsniņu sāls, piparus un visu sakuļ viendabīgā masā.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zivi sadala porciju gabaliņos. Rīvmaizei pievieno šķipsniņu sāls, piparus un muskatriekstu.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olas iesit lēzenā šķīvī un sakuļ ar dakšu.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzkarsē pannā eļļu. Zivs gabaliņus apvārta olā, tad rīvmaizē un cep no visām pusēm zeltainus. Zivi cep ~ 12 minūtes no katras puses.

9. pagatavošanas solis
Žurnāls “Pie Galda”, oktobris 2011

Uz katra porciju šķīvja uzliek nedaudz mērces un tajā “iesēdina” pikšas gabaliņu. Pasniedz, dekorētu ar bazilika lapiņām.

Komentāri:

Jūsu komentārs: