Recepte

Pikšas plācenīši

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
ilgāk par 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 1 iepakojums pikšas smalkmasas (450 g)
  • 1–2 olas (vadoties pēc izmēra)
  • 1–2 ēdamkarotes miltu (kviešu, griķu, kukurūzas, auzu u.c.) vai mannas
  • 1 tējkarote eļļas
  • sāls, pipari un citas garšvielas
  • sakapāti zaļumi vai puravs

ZIEDKĀPOSTU BIEZENIM

  • 1 ziedkāposts
  • piciņa sviesta

Pagatavošana

  1. Vispirms atsaldē pikšas smalkmasu. Iepakojumu liek traukā ar ledusaukstu ūdeni un tur, līdz masa ir atkususi. Tad ņem ārā no iepakojuma un nokāš lieko ūdeni. Atkausēšanai jārēķina 1–1,5 stundas. Ja dodaties ārā pastaigā ar bērnu pirms pusdienām, tad izņemiet no saldētavas zivi pirms ārā iešanas, un atnākot tā būs atkususi.
  2. Atkausētai masai pievieno eļļu (nav obligāti olīveļļa, bet tā dod patīkamu garšu un arī cepšanai nepieciešams mazāk taukvielu) vai kausētu sviestu, miltus vai mannu un olu. Samaisa viendabīgā masā.
  3. Ja ir vēlēšanās, var pievienot garšvielas. Pavisam maziem ēdājiem vienīgās pievienojamās garšvielas var būt sakapāti zaļumi, puravs vai garšaugu eļļa. Lielākajiem jau var pievienot mazliet sāls un piparu. Pēc pirmā izceptā plācenīša var saprast, vajag vai nevajag kādas papildu garšas.
  4. Veido mazus plācenīšus un cep uz karstas pannas (ar mazliet eļļas) zeltaini brūnus.
  5. Ziedkāpostu vāra, līdz tas ir mīksts. Liek blenderī un kopā ar sviestu sablendē, līdz veidojas viendabīga masa. Pēc vēlēšanās to var izberzt caur sietu, lai biezenis ir pavisam zīdains un smalks. Pievieno sāli vai piparus pēc garšas, ja nepieciešams.

Komentāri:

Jūsu komentārs: