Recepte

Pīlādžu čatnijs

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
3 personām

Šis čatnijs ir viegli rūgtens un būs lieliska piedeva pie gaļas un zivs. Var nelielos daudzumos pievienot dārzeņu sautējumiem vai pasniegt kopā ar sieriem.

Līva Kļaviņa

Autors: Līva Kļaviņa

“Labas garšas darbnīcu” saimniece ne tikai pazīst visu, kas aug Latvijas dabā, bet arī ir apguvusi dažādu kultūru virtuves un ēšanas paradumus un īpatnības. Līvas pētnieces gars izpaužas interesē par ķīmiju, kas palīdz viņai izprast ēst gatavošanas procesu dziļākā līmenī, kā arī viņas neremdināmajos labas garšas noslēpuma meklējumos. Viņa ļoti interesanti stāsta un rāda cilvēkiem, kā iemīlēt dārzeni, tādēļ bieži aicina uz nodarbībām savās garšu darbnīcās (vairāk www.garsasdarbnicas.lv) un nu Līvu redzēsiet arī raidījumā “Gatavo 3”.

Sastāvdaļas

  • 600 g pīlādžogu
  • 1 sīpols, smalki sagriezts
  • 3 daiviņas ķiploku
  • 1 ābols, sagriezts mazos gabaliņos
  • 6–8 lielas sulīgas plūmes, sagrieztas nelielos gabaliņos
  • 2 tējkarotes rīvēta ingvera
  • 175 g brūnā cukura
  • 3 ēdamkarotes gaiša etiķa (baltvīna)

Pagatavošana

  1. Nedaudz apcep sīpolus un ķiplokus, tad pieber pīlādžogas, pievieno plūmes un ābolus un pārlej ar ūdeni. Sautē 30 minūtes.
  2. Pievieno ingveru, cukuru, etiķi un sautē ~ 20–30 minūtes, līdz masa paliek bieza. Tad noregulē garšu, pievienojot sāli vai vēl cukuru vai etiķi.

 

Komentāri:

Jūsu komentārs: