Recepte

Pildīta karpa ebreju gaumē

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
ilgāk par 2 h
6 personām

Šī karpas recepte ir īsts meistarstiķis. Kāpēc?

Karpai ne tikai iztīra vēderu, bet to vēl sadala steika gabalos, gar ādu un asaku izgriež gaļu, lai būtu vairāk vietas pildījumam, sagatavo aromātisko pildījumu, maļot kopā karpas gaļu ar sīpoliem un mazliet maizes, un tikai tad to pilda. Rezultātā sanāk atpakaļ vesela zivs uzlabotā veidā – ar daudz maigāku, aromātiskāku gaļu.

viesis

Autors: viesis

Sastāvdaļas

  • 1 karpa (~ 2 kg)
  • 1–2 sīpoli
  • 1–2 burkāni
  • 2 lauru lapas
  • 6–7 melnie piparu graudi

Pildījumam

  • 1 sīpols
  • 3 šķēles baltmaizes
  • sāls un malti melnie pipari
  • 1 ola

Pagatavošana

  1. Karpu notīra, nokasot zvīņas un iztīrot iekšas, vēdera apakšu nepārgriež. Nogriež galvu un izņem žaunas, zivi sagriež 2 cm lielās šķēlēs.
  2. Katram gabalam gar ādu un asaku izgriež gaļu tā, lai veidotos kabatiņas pildījumam. Arī galvai.
  3. Ādu nedrīkst ievainot!
  4. Sagatavo pildījumu. Baltmaizes šķēlēm noņem garoziņas.
  5. Šķēlītes izmērcē pienā.
  6. Sīpolu notīra, sakapā.
  7. Tad sīpolu apcep sviestā, līdz gabaliņi kļūst caurspīdīgi.
  8. Gaļas maļamajā mašīnā samaļ kopā karpas gaļu, izmērcēto maizi un sīpolus.
  9. Maltajai masai pievieno olu, sāli un piparus. Visu samaisa. Ja vēlas īpaši smalku masu, to var samalt vēl otru reizi.
  10. Karpas gabalus pa vienam pilda ar masu tā, lai visa masa ir izlietota.
  11. Katlā ar plakanu dibenu izklāj palielos gabalos sagrieztus sīpolus ar visu mizu un nomizotus burkānus.
  12. Karpas gabalus liek virsū, pārlej ar vārošu ūdeni.
  13. Vāra uz lēnas uguns 2 stundas.
  14. Gatavos gabalus uzmanīgi ņem laukā no katla un kārto uz šķīvja tā, lai atkal veidotos veselas zivs forma. Pārlej ar buljonu un atdzesē.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Karpu notīra, nokasot zvīņas un iztīrot iekšas, vēdera apakšu nepārgriež. Nogriež galvu un izņem žaunas, zivi sagriež 2 cm lielās šķēlēs.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Katram gabalam gar ādu un asaku izgriež gaļu tā, lai veidotos kabatiņas pildījumam. Arī galvai.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ādu nedrīkst ievainot!

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sagatavo pildījumu. Baltmaizes šķēlēm noņem garoziņas.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Šķēlītes izmērcē pienā.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sīpolu notīra, sakapā.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tad sīpolu apcep sviestā, līdz gabaliņi kļūst caurspīdīgi.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gaļas maļamajā mašīnā samaļ kopā karpas gaļu, izmērcēto maizi un sīpolus.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maltajai masai pievieno olu, sāli un piparus. Visu samaisa. Ja vēlas īpaši smalku masu, to var samalt vēl otru reizi.

10. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Karpas gabalus pa vienam pilda ar masu tā, lai visa masa ir izlietota.

11. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Katlā ar plakanu dibenu izklāj palielos gabalos sagrieztus sīpolus ar visu mizu un nomizotus burkānus.

12. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Karpas gabalus liek virsū, pārlej ar vārošu ūdeni.

13. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vāra uz lēnas uguns 2 stundas.

14. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gatavos gabalus uzmanīgi ņem laukā no katla un kārto uz šķīvja tā, lai atkal veidotos veselas zivs forma. Pārlej ar buljonu un atdzesē.

Komentāri:

Jūsu komentārs: