Recepte

Pildītas pitas maizītes

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 30 min
6 personām

Pita ir viena no senākajām maizēm pasaulē. Tā ir nedaudz raudzēta plakana un apaļa kviešu maize ar tukšu viduci. Kopš pagājušā gadsimta 70.gadiem šī arābu izcelsmes maize Rietumu zemēs guvusi īpašu popularitāti pildītā veidā. Rauga radītajā tukšumā var pildīt gandrīz visu.

Turki pitu pasniedz ar humusu, grieķiem pamatmasai kalpo tzaziki, bet praktiski – šis ir vēl viens maizes veids, kas paver lauku jūsu fantāzijai. Pildījums var būt gan gaļas un zivs, gan veģetārs un pat saldais. Ļaujieties improvizācijai. Mūsu pitas maizei pildījuma pamatā ir mūsu pašu biezpiens ar eko jogurtu bez piedevām un garšvielām.

Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 6 Pitas maizītes
  • 200 g biezpiens
  • 6 ēdamkarotes ekoloģiskā jogurta bez piedevām
  • 1-2 marinēts gurķis
  • svaigi pētersīļi
  • 2 ķiploka daiviņas pēc izvēles
  • 2 vistas fileja
  • 12 bekona šķēlītes
  • svaigas salātlapiņas
  • 1 paprika
  • 1 neliels sīpols
  • eļļa cepšanai
  • sāls, maltu melnie pipari

Pagatavošana

  1. Vistas filejas noskalo un sagriež strēmelītēs. Uzkarsē pannā eļļu un izcep filejas. Cepšanas laikā uzkaisa sāli un piparus.
  2. Kad filejas ir izceptas, uz tās pašas pannas apcep bekona šķēlītes.
  3. Marinēto gurķi sariež mazos gabaliņos. Bļodiņā sajauc biezpienu ar krējumu, pievieno gurķu gabaliņus.
  4. Pievieno zaļumus. Visu samaisa. Ja nepieciešams pievieno šķipsniņu sāls. Pēc izvēles biezpiena masai var pievienot sasmalcinātas ķiploku daiviņas.
  5. Uzkarsē uz 180 ° C cepeškrāsni un s~5 minūtes karsē maizītes. Maizītēm atgriež vaļā vienu malu.
  6. Maizes viducī liek salātlapu un kuras uzliek biezpiena /gurķu mērci.
  7. Sīpolu un papriku sagriež ripiņās.
  8. Uzliek filejas strēmelītes, sīpolu un paprikas ripiņas un bekona šķēlītes.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vistas filejas noskalo un sagriež strēmelītēs. Uzkarsē pannā eļļu un izcep filejas. Cepšanas laikā uzkaisa sāli un piparus.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kad filejas ir izceptas, uz tās pašas pannas apcep bekona šķēlītes.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Marinēto gurķi sariež mazos gabaliņos. Bļodiņā sajauc biezpienu ar krējumu, pievieno gurķu gabaliņus.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno zaļumus. Visu samaisa. Ja nepieciešams pievieno šķipsniņu sāls. Pēc izvēles biezpiena masai var pievienot sasmalcinātas ķiploku daiviņas.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzkarsē uz 180 ° C cepeškrāsni un s~5 minūtes karsē maizītes. Maizītēm atgriež vaļā vienu malu.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maizes viducī liek salātlapu un kuras uzliek biezpiena /gurķu mērci.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sīpolu un papriku sagriež ripiņās.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzliek filejas strēmelītes, sīpolu un paprikas ripiņas un bekona šķēlītes.

Komentāri:

Jūsu komentārs: