Recepte

Pildītas sēnītes

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 30 min
6 personām
Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

Pirmajai variācijai:

  • 12 lieli šampinjoni
  • 100 g fetas siera
  • 50 g cietā tipa siera
  • 50 g bazilika pesto

Otrajai variācijai:

  • 12 lieli šampinjoni
  • 4 bekona šķēlītes (50 g)
  • 12 paipalu oliņas
  • 4 kaltēti tomāti eļļā
  • 50 g cietā tipa siera

Pagatavošana

  1. Sēnītēm izlauž kātiņus un izgrebj “vēderiņus”.
  2. Pirmajai variācijai sarīvē cieto sieru. Ar karotīti katrā sēnītē liek ½ tējkaroti bazilika pesto, tad fetas sieru un pa virsu pārkaisa nedaudz rīvētu cieto sieru.
  3. Otrajai variācijai bekonu sagriež gareniski 3 strēmelēs. Kaltētos tomātus sagriež mazos gabaliņos – katru tomātiņu 3 daļās. Katrā sēnītē ieloka vienu bekona strēmeli un ieliek vienu tomāta gabaliņu. Virsū liek vai nu izvārītu nomizotu paipalu oliņu, vai arī iesit jēlu paipalu oliņu. Pārkaisa ar cieto sieru.
  4. Cep cepeškrāsnī ~ 15–20 minūtes, kamēr sēnītes brūnas un siers izkusis.

Komentāri:

Jūsu komentārs: