Recepte

Pildīti kāļi

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 2 h
2 personām
Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 1–2 nelieli kāļi
  • 300–400 g saceptu sēņu
  • 2 lieli sīpoli
  • 1 tējkarote ķimeņu
  • smalki sagriezti zaļumi
  • sāls, malti melnie pipari
  • eļļa cepšanai
  • rīvēts siers pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Kāļus ietin folijā un liek cepeškrāsnī cepties. To var darīt iepriekšējā vakarā, jo cepšanas process ir ilgs. Ja nav cepeškrāsns, kāļus liek lielā katlā un sutina uz nelielas liesmas zem vāka.
  2. Kad kāļi ir mīksti, tiem izdobj vidu. Mīkstumu smalki sakapā.
  3. Sēnes apcep eļļā, pievieno kāļu mīkstumu, ķimenes, zaļumus, sāli un piparus. Visu samaisa un pilda atpakaļ kāļos.
  4. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai, un cep kāļus 15 minūtes. Pasniedzot var pārkaisīt ar rīvētu sieru.

Komentāri:

  • Sindija says:

    Nav norādīts, cik ilgi un kādos grados,cept cepeškrāsnī mīkstu kāli? Kaut apmēram:) Tā kā kartupeli?

Jūsu komentārs: