Recepte

Pildīti šampinjoni

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
1 personām
Dzintars Šteinbergs Ozoliņš

Autors: Dzintars Šteinbergs Ozoliņš

Dekorators mākslinieks, kas ēst gatavošanu vienkārši mīl. Ikviena viņa piedāvātā recepte ir rūpīgi slīpēta, vairākkārt pārbaudīta un uzlabota līdz tādai pilnībai, ka nevar negaršot.

Sastāvdaļas

  • 20 lieli šampinjoni
  • 300 g maltās gaļas
  • 100 g pilnpiena biezpiena (9%)
  • 1 sīpols
  • 50 g bekona
  • 100 g Holandes vai cita labi kūstoša siera

Pagatavošana

  1. Šampinjonu micītēm izņem kātus, un ar karoti izgrebj tumšo sēņu daļu.
  2. Kātiņus sakapā. Sīpolu smalki sagriež un uz pannas apcep.
  3. Kad sīpoli zeltaini, tiem pievieno malto gaļu un sagrieztos sēņu kātiņus, un, nepārtraukti maisot, gaļu apcep. Jāmaisa tādēļ, lai gaļa nesaceptos klučos.
  4. Pannas saturam pievieno biezpienu, apmaisa un vēl nedaudz pacep.
  5. Šampinjonu micītes piepilda pilnas ar kaudzīti gaļas.
  6. Sieru sagriež plānās šķēlītes šampinjonu izmērā, un uz katras sēnes liek vienu šķēli. Cep cepeškrāsnī 200 °C temperatūrā ~ 15–20 minūtes.
1. pagatavošanas solis
Sampinjoni_1

Šampinjonu micītēm izņem kātus, un ar karoti izgrebj tumšo sēņu daļu.

2. pagatavošanas solis
Sampinjoni_2

Kātiņus sakapā. Sīpolu smalki sagriež un uz pannas apcep.

3. pagatavošanas solis
Sampinjoni_3

Kad sīpoli zeltaini, tiem pievieno malto gaļu un sagrieztos sēņu kātiņus, un, nepārtraukti maisot, gaļu apcep. Jāmaisa tādēļ, lai gaļa nesaceptos klučos.

4. pagatavošanas solis
Sampinjoni_4

Pannas saturam pievieno biezpienu, apmaisa un vēl nedaudz pacep.

5. pagatavošanas solis
Sampinjoni_5

Šampinjonu micītes piepilda pilnas ar kaudzīti gaļas.

6. pagatavošanas solis
Sampinjoni_6

Sieru sagriež plānās šķēlītes šampinjonu izmērā, un uz katras sēnes liek vienu šķēli. Cep cepeškrāsnī 200 °C temperatūrā ~ 15–20 minūtes.

Komentāri:

Jūsu komentārs: