Recepte

Pīles krūtiņa ar grilētiem ananāsiem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
3 personām
Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

  • 3 pīles krūtiņas
  • 1 ēdamkarote kokosriekstu sviests
  • 3 ēdamkarotes apelsīnu sulas
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 čili
  • 1 ēdamkarote medus
  • 1 ananāss
  • pārtikas diegs, gāzes deglis, folija

Pagatavošana

1. Sakapā čili un ķiplokus.

2. Pīles krūtiņas apcep kokosriekstu sviestā no abām pusēm 5-7 minūtes. Pēc pirmajām piecām minūtēm pievieno sakapātos čili un ķiploku, medu un apelsīnu sulu, ļauj izkust.

3. Ananāsam nogriež „cepurīti” un nogriež 6 biezus gabalus no mizas, izgriež garenas ananāsa šķēlītes.

4. Uz apceptajām pīles krūtiņām pamīšus kārto pusi no sakapātā čilli un ķiploka.

5. Katru krūtiņu ietin divās ananāsu mizu šķēlītēs un apsien ar pārtikas diegu. Ietin folijā un liek cepties 160 grādus sakarsētā krāsnī uz 15 minūtēm.

6. Tikmēr pannā palikušajā šķidrumā liek sautēties ananāsa gabaliņus. Sautē apmēram 5 minūtes un pašās beigās var apdedzināt arī ar gāzes degli. Pasniedz kopā ar pīles krūtiņām.

Komentāri:

Jūsu komentārs: