Recepte

Pīles krūtiņas salāti

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
ilgāk par 2 h
3 personām
Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

  • 2 pīles krūtiņas ar ādu
  • 6 ēdamkarotes aveņu etiķa
  • 2 ēdamkarotes brūnā cukura
  • 1 ēdamkarote saspaidītu pīlādžu
  • 200 ml grieķu jogurta
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 5 ēdamkarotes sakapātu piparmētru lapiņu
  • 1 galviņa sarkano salātu
  • 100 g aveņu
  • 100 g kazeņu
  • 1 sauja lobītu pistāciju vai valriekstu
  • 2 ēdamkarotes sviesta

Pagatavošana

  1. Pīles krūtiņas uz 2 stundām iemarinē aveņu etiķī, saspaidītos pīlādžos un brūnajā cukurā.
  2. Kad pīles krūtiņas iemarinējušās, tās cep sakarsētā pannā izkausētā sviestā 7 minūtes no katras puses.
  3. Izceptas pīles krūtiņas ietin folijā un 10 minūtes “atpūtina”.
  4. Tikmēr pagatavo mērci, sablendējot ķiploku, piparmētras un grieķu jogurtu.
  5. Šķīvī kārto sarkano salātu lapas, pārlej ar sagatavoto mērci. Pāri kārto plānās šķēlītēs sagrieztu pīles krūtiņu, kam pārbērtas ogas un rieksti.

Komentāri:

Jūsu komentārs: