Recepte

Pipargurķīši

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 2 h
1 personām
Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 600 g mazu gurķīšu (~ 5 cm)

Marinādei

  • 10 smaržīgie pipari (virces)
  • 1 čili pāksts
  • 20 g diļļu
  • 4 daiviņas ķiploku
  • 4 mazi sīpoli
  • 2–3 krustnagliņas
  • 4 ēdamkarotes 9% etiķa
  • 0,5 l auksta ūdens
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 1 ēdamkarote sāls

Pagatavošana

  1. Gurķīšus noskalo un nosusina.
  2. Burciņas un vāciņus izmazgā un noplaucē. Burkās liek dilles un garšvielas, ielej etiķi. Liek gurķīšus.
  3. Ūdeni uzvāra, pievieno sāli, cukuru un turpina vārīt vēl 3 minūtes. Verdošu pārlej pāri gurķiem. Burkas pasterizē 80 °C temperatūrā – 0,5 l burkas 6 minūtes, 1 l burkas 8 minūtes, 3 l burkas 10 minūtes.
  4. Aizvāko, apgriež burkas ar vāciņu uz leju un patur 1 stundu. Atdzisušas burkas novieto vēsā vietā.

Komentāri:

Jūsu komentārs: