Recepte

Piparmētru keikpopi

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
5 personām
Anna Panna

Autors: Anna Panna

Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi un raidījumu “Gatavo 3”, pasakot pa kādam mīļam vārdam savām “draudzenēm” kūkām, makarūniem vai kapkeikiem. Anna neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.

Sastāvdaļas

  • 250 g dateļu
  • 150 g riekstu miltu (piemēram, ½ mandeļu un ½ pistāciju)
  • 1–2 ēdamkarotes kokosriekstu eļļas
  • 25 g kakao
  • svaigas piparmētras
  • 200 g tumšās šokolādes
  • 20 koka vai plastmasas konfekšu kociņi
  • 15 gab. (var ēst arī svaigēdāji)

Pagatavošana

  1. Virtuves kombainā vai lielā bļodā liek dateles un piparmētras. Blendē, līdz iegūta viendabīga masa.
  2. Masai pievieno 1 ēdamkaroti kokosriekstu eļļas, kakao, dateles un 50 g šokolādes. Turpina blendēt, līdz masa kļūst viendabīga. Ja masa aizvien ir drupataina, pievieno vēl ēdamkaroti kokosriekstu eļļas vai ēdamkaroti ūdens.
  3. Viendabīgo masu sadala 15–20 vienādās daļās un ar rokām izrullē gludas bumbiņas. Saliek tās uz šķīvja vai dēlīša un liek saldētavā uz 20 minūtēm. Tikmēr izkausē šokolādi. Bumbiņām saldētavā jākļūst vēsām un stingrām. Ja tā nenotiek, tās jādzesē ilgāk.
  4. Izņem no saldētavas un veikli dekorē šādā secībā. Vispirms kociņu iemērc šokolādē un iedur bumbiņas vidū. Tā izdara ar visiem kociņiem un bumbiņām. Pēc tam ņem pa vienam keikpopam un mērc šokolādē. Ar karotes palīdzību noņem lieko šokolādi. Apber ar dekorācijām, piemēram, riekstiem, un atstāj istabas temperatūrā sacietēt.
  5. Šīs konfektes uz kociņa var ēst uzreiz vai uzglabāt ledusskapī vismaz 3 dienas.

Komentāri:

Jūsu komentārs: