Recepte

Plovs ar vistu un melnajām plūmēm

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 2 h
6 personām

Šis plovs ir izcils garšu dažādībā un košs kurkumas dzeltenumā. Lieliska maltīte ģimenes lokā.

Sastāvdaļas

  • 1 vesela vista
  • 1½ glāze basmati rīsu
  • 2 lieli sīpoli
  • 2 burkāni
  • 1 ķiploka galviņa
  • 10 žāvētas plūmes
  • 1 tējkarote kumīna (romiešu ķimenes)
  • ½ tējkarote kurkumas
  • 1 buntīte pētersīļu
  • 1 buntīte diļļu
  • eļļa cepšanai
  • sāls, malti melnie pipari

Pagatavošana

1. Rīsus ieber sietā un vairākas reizes noskalo zem tekoša ūdens. Rīsus pārber bļodiņā, pieber šķipsniņu sāls un pārlej ar verdošu ūdeni. Pēc ~ 1 stundas atlikušo ūdeni nolej.
2. Ķiploka daiviņas notīra. Melnās plūmes aplej ar ūdeni un atstāj uz 15 minūtēm mērcēties. Zaļumus noskalo un smalki sakapā. Sīpolus un burkānus notīra. Burkānus sagriež stienīšos, sīpolus – mazos gabaliņos.
3. Vistu noskalo un nosusina. Sadala gabalos.
4. Pannā ar augstām malām uzkarsē eļļu. Apcep burkānus, sīpolus un ķiplokus, līdz tie kļūst zeltaini un smaržo. Cep ~ 5-7 minūtes. Pievieno kumīnu, kurkumu, maltus melnos piparus un šķipsniņu sāls. Visu samaisa un cep vēl ~ 5 minūtes.
5. Pievieno vistas gabalus un cep, līdz vistai izveidojas zeltaina garoziņa.
6. Pievieno zaļumus un rīsus. Nemaisa!
7. Pārlej ar verdošu ūdeni, lai tas nosegtu pannas saturu. Ūdeni lej gar katla sienu, lai tas nesajauktu rīsus.
8. Rīsos iesprauž ķiploka daiviņas, samazina liesmu un uzliek vāku. Gatavo apmēram 30 minūtes.
9. Noņemot no uguns, viegli samaisa un tūlīt pasniedz.

Komentāri:

Jūsu komentārs: