Recepte

Polentas kraukšķi

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
ilgāk par 2 h
2 personām
Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

  • 150 g polentas
  • 150 ml piena
  • 100 g Parmas siera
  • ½ tējkarotes ķiploku sāls
  • 1 tējkarote timiāna lapiņu

Pagatavošana

  1. Nelielā katliņā uzvāra pienu un pievieno polentu. Maisot karsē, kamēr tā uzbriest. Noņem no uguns, un ļauj tai pieņemties apjomā. Kamēr tā dziest, iemaisa ķiploku sāli, timiāna lapiņas un Parmas sieru.
  2. Polentas masu izklāj uz cepamā papīra apmēram 0,5 cm biezā kārtiņā, pārklāj ar pārtikas plēvi un ļauj tai atdzist un sastingt vismaz uz 2–3 stundām vai ilgāk.
  3. Kad polenta sastingusi un atdzisusi, ar nelielu formiņu izspiež vienāda izmēra aplīšus un kārto uz cepamā papīra.
  4. Cepeškrāsni sakarsē līdz 185 °C temperatūrai, un liek tajā kraukšķināties polentas aplīšus ~ 20–25 minūtes. Ņem tos ārā no krāsns, kad tie kļuvuši viegli kraukšķīgi un zeltaini.

Komentāri:

Jūsu komentārs: