Recepte

Priecīgie svētku kēksi ar konfektēm

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
4 personām

Šī recepte no saldā galda ir visu mūsu bērnu favorīts, jo sagatavošanas procesā var iesaistīties visi gribētāji. Viens griež žāvētos augļus, otrs drupina riekstus, trešajam jāmaisa kopā cukurs ar sviestu. Un kur nu vēl glazēšana. Ir tik forši skatīties, kā šķidrā baltā glazūra notek gar kēksa maliņu un momentāni sacietē.

Liene Vilnīte

Autors: Liene Vilnīte

Mediju eksperte, žurnāla izdevēja, trīs bērnu mamma, parasti ļoti aizņemta, tāpēc par savu meistarstiķi uzskata ātri pagatavojamas receptes

Sastāvdaļas

Glazūrai

  • ½ glāze pūdercukura
  • ~ 2 ēdamkarotes karsta piena

Kēksu mīklai

  • 170 g sviesta
  • 170 g Muskovado cukura
  • 200 g miltu
  • 100 g žāvētu augļu pēc izvēles
  • 100 g riekstu pēc izvēles
  • 2 olas
  • 50 g pūdercukura
  • 100 ml ūdens
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1 ēdamkarote piparkūku garšvielu (kanēlis, kardamons, krustnagliņas, ingvers)
  • rīvēta miziņa no 1 apelsīna
  • mafinu formiņas
  • taukvielas formiņu ietaukošanai

Pagatavošana

  1. Sviestu izkausē. Pievieno Muskovado cukuru un izmaisa, kamēr viss cukurs izkusis.
  2. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Dzeltenumus pievieno sviesta un cukura masai un izmaisa. Tāpat pievieno ūdeni.
  3. Miltus samaisa ar cepamo pulveri un garšvielām un pakāpeniski iesijā mīklā, visu laiku nepārtraukti maisot, lai mīklā tiek iekšā gaiss.
  4. Riekstus sadrupina piestā vai ar nazi. Žāvētos augļus sagriež mazākos gabaliņos. Visu pievieno mīklai.
  5. Baltumiem pievieno šķipsniņu sāls un saputo stingrās putās, pašās putošanas beigās pievieno pūdercukuru. Saputotos “mākoņus” iecilā mīklā.
  6. Mafinu formiņas ietauko ar sviestu un piepilda ar mīklu līdz ⅔.
  7. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai, un cep ~ 25–30 minūtes.
  8. Sagatavo glazūru: katliņā uzkarsē pienu, un tajā ātri iemaisa pūdercukuru. Svarīga ir pūdercukura un piena pareizā attiecība, lai nebūtu ne par šķidru, ne par biezu.
  9. Ar glazūru mafinus pārklāj, tad kad tie ir atdzisuši. Ja rotājumam izmantojat konfektes, spraudiet tās glazūrā uzreiz pēc pārliešanas, kamēr tā vēl nav sakaltusi.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sviestu izkausē. Pievieno Muskovado cukuru un izmaisa, kamēr viss cukurs izkusis.

Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Dzeltenumus pievieno sviesta un cukura masai un izmaisa. Tāpat pievieno ūdeni.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Miltus samaisa ar cepamo pulveri un garšvielām un pakāpeniski iesijā mīklā, visu laiku nepārtraukti maisot, lai mīklā tiek iekšā gaiss.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Riekstus sadrupina piestā vai ar nazi. Žāvētos augļus sagriež mazākos gabaliņos. Visu pievieno mīklai.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Baltumiem pievieno šķipsniņu sāls un saputo stingrās putās, pašās putošanas beigās pievieno pūdercukuru. Saputotos “mākoņus” iecilā mīklā.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mafinu formiņas ietauko ar sviestu un piepilda ar mīklu līdz ⅔.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai, un cep ~ 25–30 minūtes.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sagatavo glazūru: katliņā uzkarsē pienu, un tajā ātri iemaisa pūdercukuru. Svarīga ir pūdercukura un piena pareizā attiecība, lai nebūtu ne par šķidru, ne par biezu.

Ar glazūru mafinus pārklāj, tad kad tie ir atdzisuši. Ja rotājumam izmantojat konfektes, spraudiet tās glazūrā uzreiz pēc pārliešanas, kamēr tā vēl nav sakaltusi.

Komentāri:

  • Elva says:

    “Svarīga ir pūdercukura un piena pareizā attiecība, lai nebūtu ne par šķidru, ne par biezu.”

    Vai varētu, lūdzu, norādīt gramos pūdercukura daudzumu uz 2 ēd.k. piena?

Jūsu komentārs: