Recepte

Prosas, dārzeņu un gaļas sautējums

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
1 personām
Kārlis Birmanis

Autors: Kārlis Birmanis

Sastāvdaļas

  • 1 glāze prosas
  • 1 ēdamkarote medus
  • šķipsna garšvielu – kumīns, timiāns, kanēlis
  • 200 g cūkgaļas karbonādes
  • 5 ēdamkarotes sojas mērces
  • 100 g cūku pupu
  • 100 g baklažānu
  • 3 krokotā kāposta lapas
  • sāls un pipari

Pagatavošana

 

  1. Lobītas cūku pupas liek vārīties sālsūdenī un vāra 20 minūtes.
  2. Bļodā sajauc sojas mērci, medu un garšvielas un iemarinē tajā nelielos gabaliņos sagrieztu cūkgaļu. Ja laika vairāk, atstāj uz stundu vai līdz pat nākamajai dienai ledusskapī.
  3. Katlā ar šķipsnu sāls uzvāra prosu, kur ūdens attiecība ir 2:1. Vāra 10–15 minūtes, līdz ūdens ir ievilcies.
  4. Uz pannas apcep iemarinēto cūkgaļu ~ 5–8 minūtes, līdz tā ir gatava.
  5. Atlikušo marinādi sajauc ar ⅓ glāzi ūdens un ielej to pannā. Kad ūdens sāk burbuļot, pievieno sagrieztos baklažānus un smalkāk sagrieztus krokoto lapu kāpostus.
  6. Kad dārzeņi pannā kļuvuši mīkstāki, pievieno cūku pupas, karbonādi un prosu. Kārtīgi samaisa un pasniedz.

 

 

Komentāri:

Jūsu komentārs: